«Άνθρακες ο θησαυρός» χαρακτήρισε τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, σε σημερινή του παρέμβαση στην ΕΡΤ1, γιατί, όπως σημείωσε, «επί της ουσίας αυτά τα επιδόματα δεν αποτελούν ουσιαστική ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, καθώς είναι ένα πολύ μικρό μέρος των τεράστιων απωλειών που έχει ο λαός συνολικά».

Ο κ. Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι «εμείς λέμε καθαρά ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, όταν προσπαθούν να καλλιεργήσουν στα λαϊκά στρώματα την αντίληψη ότι θα πρέπει να παγώσουν τον χειμώνα, γεγονός που σημαίνει ότι θέλουν να συμπιέσουν τις απαιτήσεις του κόσμου, τον 21ο αιώνα οι λαοί της ΕΕ να μην έχουν θέρμανση, να μην έχουν φως στα σπίτια και στις γειτονιές τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή είναι η λογική», υπογράμμισε, «του εκφυλισμού του συστήματος το οποίο θυσιάζει στην κυριολεξία τις ανάγκες των λαών για να κερδίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι».

«Τα μέτρα αυτά δεν απαντούν στις αιτίες, αντίθετα οξύνουν ακόμα περισσότερο τις αιτίες της ενεργειακής φτώχειας που είναι η πολιτική “απελευθέρωσης” της ενέργειας και η “πράσινη μετάβαση”, που σε αυτή την πολιτική έχουν βάλει το χεράκι τους όλες οι κυβερνήσεις και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ» πρόσθεσε.

Απαντώντας στην δημοσιογραφική παρατήρηση ότι «μεσολάβησε κι ένας πόλεμος» επισήμανε ότι «ο πόλεμος είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμών συμφερόντων και η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά σε αυτόν τον πόλεμο και γιατί αποτελεί το μακρύ χέρι και το ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή και σε αυτό έβαλαν την υπογραφή τους όλες οι κυβερνήσεις και ο λαός να πληρώσει τα σπασμένα αυτά με την ακριβή ενέργεια, με το τεράστιο κυνήγι των εξοπλισμών που δεν θωρακίζουν την άμυνα της χώρας και ταυτόχρονα με τον κίνδυνο για τα κυριαρχικά του δικαιώματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε ότι «οι “επίδοξοι σωτήρες” μάς έχουν τελειώσει γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Η λογική του “μικρότερου κακού” οδηγεί από το κακό στο χειρότερο».

«Αδύναμη κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή για να μην μπορεί να εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική και ισχυρό το λαϊκό κίνημα, να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση με ισχυρό το ΚΚΕ», υπογράμμισε, καταλήγοντας, ο κ. Καραθανασόπουλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης