Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης έγινε δεκτός σήμερα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία ενημέρωσε για την επικείμενη διεξαγωγή του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, στις 7 Δεκεμβρίου 2023, στην Αθήνα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών και αξιών διεμήνυσαν τόσο η κυρία Σακελλαροπούλου όσο και ο κύριος Γεραπετρίτης ενώ ειδικότερα η Πρόεδρος διεμήνυσε πως δεν χρειάζονται υπερβολική ρητορική ή χωρίς λόγο επιθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσήλωση στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και οι σχέσεις καλής γειτονίας είναι οι αρχές που στηρίζεται η ελληνική πολιτική για την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η χώρα όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, προσέρχεται με καλή προαίρεση στην συνάντηση αλλά και με φρόνηση και σοβαρότητα.

Επισημαίνεται ότι η Αθήνα έχει αποδείξει έμπρακτα τη βούλησή της για βελτίωση των σχέσεων καθώς και τις κόκκινες γραμμές της. Εκτιμά ότι μπορούν να υπάρξουν ουσιαστικές συζητήσεις και συμφωνίες για θέματα που μπορούν να συζητηθούν, όπως το Μεταναστευτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης