Στην άμεση άρση της ασυλίας του επιμένει ο Αλέξης Γεωργούλης, προκειμένου να κληθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών για την καταγγελία σε βάρος του για βιασμό και ξυλοδαρμό της Ελένης Χρονοπούλου.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο ανεξάρτητος, πλέον, Ευρωβουλευτής έστειλε την περασμένη Τρίτη για δεύτερη φορά επιστολή στη Ρομπέρτα Μέτσολα, ζητώντας από την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να συμβάλλει με όποιο τρόπο μπορεί στην επίσπευση της διαδικασίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την υπόθεση θα οριστεί εισηγητής στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου στις 8 Μαΐου. Όπως προκύπτει από την ενημέρωση των Βέλγων δικηγόρων του Ευρωβουλευτή, για την ώρα δεν υπάρχει πρόσβαση στη δικογραφία. Ωστόσο, αυτό κρίνεται ως αναμενόμενο με δεδομένο ότι, αυτή τη στιγμή, η ασυλία του Αλέξη Γεωργούλη παραμένει σε ισχύ.

Προκειμένου να κληθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών ο Γεωργούλης, θα πρέπει πρώτα να αρθεί η ασυλία του. Στη συνέχεια, θα υπάρξει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου. Το πότε η υπόθεση θα συζητηθεί στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προς το παρόν είναι άγνωστο. Ωστόσο, αναμένεται να συμβεί στα τέλη Απριλίου ή στις 30 Μαΐου.

Το γεγονός ότι ο ίδιος ο Ευρωβουλευτής έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας του, σύμφωνα με νομικούς κύκλους των Βρυξελλών, θα διευκολύνει τη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, ο Γεωργούλης ήδη «διαμορφώνει» την υπερασπιστική του γραμμή, η οποία αναμένεται να κινηθεί σε δύο άξονες, αφού στην κατάθεσή του σκοπεύει να επιμείνει στην αθωότητά του, αλλά και στην προσπάθεια να αποδείξει ότι, πίσω από τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα, με δεδομένο ότι, αυτή, ήρθε στο «φως» λίγο πριν από τις εκλογές.

Ο Ευρωβουλευτής και ηθοποιός, στην περίπτωση καταδίκης του, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 χρόνια, σύμφωνα με το ποινικό σύστημα του Βελγίου.

Παράλληλα, το STAR μετέδωσε και την πρώτη αντίδραση του Αλέξη Γεωργούλη αφότου πληροφορήθηκε για την καταγγελία σε βάρος του.

Ο φίλος του, Γρηγόρης Καλλάγιας, είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι, ο Ευρωβουλευτής βρισκόταν στον Αγιόκαμπο: «Δεν φαινόταν να τον απασχολεί κάτι. Μέχρι τις 3 η ώρα βρισκόμασταν στην παραλία, περπατούσαμε, τραγουδούσαμε. Δεν φαινόταν κάτι, ότι έχει πρόβλημα. Το πρόβλημα το κατάλαβα την άλλη ημέρα το πρωί, γιατί τον πήρα τηλέφωνο γιατί άργησε να έρθει στα γενέθλια της κόρης μου. Του λέω “Αλέξη πού είσαι;”, “Επάνω στη μάνα μου”, μου λέει, “δεν άκουσες;”, “Άκουσα”».

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, ο Γεωργούλης του είπε χαρακτηριστικά: «Πάω να ενημερώσω τη μάνα μου μην πάθει τίποτα, μην μάθει από την τηλεόραση αυτό που θα ακούσει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης