Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, απέλυσε τον Διονύση Τεμπονέρα από επιστημονικό συνεργάτη της ΚΟ του κόμματος.

Ο Διον. Τεμπονέρας ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Διονύση Καλαματιανού, ο οποίος είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Το αίτημα για την απόλυση Τεμπονέρα έγινε με αφορμή τη συμμετοχή του στην εκδήλωση των τριών, Τεμπονέρα-Αχτσιόγλου-Χριστοδουλάκη, για την Κεντροαριστερά, με αποτέλεσμα άτομα από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν τη διαγραφή του. Τελικά μπορεί να μην τον διέγραψαν, αλλά τον απέλυσαν. Συγκεκριμένα, ο Στεφ. Κασσελάκης είχε ζητήσει από τον Διον. Καλαματιανό την απόλυση Τεμπονέρα, με αφορμή την εκδήλωση των τριών στο θέατρο Άλφα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Καλαματιανός έκανε δεκτό το αίτημα και πράγματι ο Τεμπονέρας απελύθη. Αφού μάλιστα είχε ζητήσει να τον απολύσουν από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος εμφανίστηκε ξαφνικά στην εκδήλωση των τριών, όπου όταν του πρότειναν να πάρει τον λόγο για να απευθύνει χαιρετισμό είχε πει: «έχει εκπρόσωπο ο ΣΥΡΙΖΑ», δείχνοντας τον Τεμπονέρα.

Ο διάλογος Τεμπονέρα – Κασσελάκη 

Ο Διονύσης Τεμπονέρας δεν δημοσιοποίησε το θέμα όταν απολύθηκε από τη θέση του, αλλά στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αυτό αποκαλύφθηκε, όταν ο Στέφανος Κασσελάκης, είπε στο στέλεχος του κόμματος: «Διονύση, είσαι καλός εργατολόγος, σου ζήτω να συστρατευθείς μαζί μου μέχρι τις εθνικές εκλογές και έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά με το δίκτυο συνταξιούχων».

Για να λάβει την απάντηση του Τεμπονέρα:  «Πρόεδρε η εμπιστοσύνη αποδεικνύεται όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Τρεις μήνες έχω να βγω στα κομματικά μέσα και όπως πληροφορούμαι, είμαι “κομμένος με εντολή Προέδρου”. Δεύτερον, μου τηλεφώνησε ο Διευθυντής σου, εκ μέρους σου και μου ζήτησε να διακόψω τη συνεργασία μου με την κοινοβουλευτική ομάδα που καθημερινά ασχολούμαι», φέρεται να απάντησε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης