«Οι αστικές συγκοινωνίες είναι ένας πολύ καλός – εναλλακτικός της χρήσης αυτοκινήτου- τρόπος μετακίνησης στην πόλη. Στρατηγική μας είναι να συμβάλουμε για να ενισχυθούν και να βελτιωθούν με κάθε δυνατό τρόπο». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος συναντήθηκε στην καρδιά της Αθήνας με εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.

Στην αφετηρία της οδού Ζήνωνος, ο κ. Μπακογιάννης επιβιβάστηκε μαζί με τους εργαζομένους σε λεωφορείο της γραμμής 051. O υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κατά τη διάρκεια της διαδρομής άκουσε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στις μετακινήσεις τους με το λεωφορείο μέσα στην πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα είναι από τις βασικές αιτίες των καθυστερήσεων στα δρομολόγια των λεωφορείων, όπως του επεσήμαναν οι εργαζόμενοι. «Ο δήμος μπορεί σε μεγάλο βαθμό, με παρεμβάσεις αλλά και με τη Δημοτική Αστυνομία, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης. Καθένας παρκάρει όπου θέλει. Εμπόδια παντού. Αυτή η άναρχη συμπεριφορά δεν μπορεί να συνεχίζεται για πάντα. Χρειάζονται κολονάκια, διαγραμμίσεις και φυσικά έλεγχος για να τηρείται ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας» υπογράμμισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι ζήτησαν να εξασφαλίσει ο δήμος να υπάρχουν στις αφετηρίες των λεωφορείων στοιχειώδεις υπηρεσίες, όπως, για παράδειγμα, να τοποθετήσει τουαλέτες, ενώ συζήτησαν και για το ζήτημα της ασφάλειας, καθώς του είπαν ότι σε αρκετούς από τους δρόμους της πόλης δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός.

«Εμείς προτείνουμε τη σύσταση ενός Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Ασφάλειας με όλους τους συναρμόδιους φορείς. Την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, γερανούς, όλους» επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό του για την ενίσχυση του φωτισμού στα σκοτεινά σημεία της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι αστικές συγκοινωνίες είναι από τις πιο σημαντικές κοινωνικές παροχές και ταυτόχρονα συμβάλλουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου» ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι η επικοινωνία του με τους ανθρώπους των αστικών συγκοινωνιών της πόλης θα είναι τακτική στο μέλλον.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης