Προβληματισμός επικρατεί στο Μαξίμου για τη συνεχιζόμενη οπαδική βία, που παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά καιρούς τα επεισόδια όχι μόνο συνεχίζονται αλλά στα τελευταία είχαμε και έναν πολύ σοβαρά τραυματισμένο αστυνομικό των ΜΑΤ, ο οποίος χαροπαλεύει στο Γενικό Κρατικό Νικαίας

Όσα έχουν εξαγγελθεί στο παρελθόν, αποτελούν όλα ημίμετρα. Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα στο Μαξίμου Διυπουργική Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη προκειμένου να αποφασιστούν μέτρα για τους χούλιγκαν και να διαπιστωθεί εάν και πόσο η κυβέρνηση είναι σε θέση να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να ελέγξει το φαινόμενο του χουλιγκανισμού που προσλαμβάνει, μέρα με τη μέρα, διαστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι όλα τα σενάρια, ακόμα και τα πιο αυστηρά μέτρα. Ένα από αυτά είναι συνεχίσουν τα πρωταθλήματα, αλλά κεκλεισμένων τω θυρών, δηλαδή χωρίς οπαδούς, ενώ ένα δεύτερο είναι να διακοπούν εντελώς.

Μάλιστα, το πρωί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «αντιλαμβανόμαστε την οργή και δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο Πρωθυπουργός είχε πει τον Αύγουστο ότι όλα αυτά είναι δυναμικά, εφόσον παρατηρηθεί έξαρση. Θέλουμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που εργάζονται, τους ανθρώπους που είναι γύρω από τον αθλητισμό, τους φιλάθλους που θέλουν να πάνε με τις οικογένειές τους να δουν τον αγώνα»

Με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι θα πρέπει «να περιμένουμε έναν Πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση που δεν μασάει τα λόγια του και εφαρμόζει αποφάσεις που κάποιοι φοβόντουσαν να εφαρμόσουν για δεκαετίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μιλάμε για εγκληματίες, δεν νομίζω ότι κάποιοι από αυτούς που πήγαν στο βόλει ξέρουν τι σημαίνει φιλέ, σετ. Πήγαν για κάποιον συγκεκριμένο λόγο και δεν έχουν χρώμα ούτε ομάδα. Αυτοί που είναι εγκληματίες, είναι εγκληματίες. Ήδη έχει εξαγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης και θα είναι η τρίτη παρέμβαση για μία σειρά αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Τώρα, όσοι καταδικαστούν για οπαδική βία θα μπαίνουν φυλακή», πρόσθεσε.

Επίσης, σημείωσε «εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του αστυνομικού που δίνει τη μάχη της ζωής του γιατί βρέθηκε στο σημείο που όφειλε να είναι για να προστατεύσει όλους εμάς τους υπόλοιπους. Και αυτό το νέο παιδί είναι πιθανό να μην γυρίσει στο σπίτι του. Και προσευχόμαστε όλοι για να γυρίσει υγιής και δυνατός στο σπίτι του».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης