Μια νέα ένταση θα μπορούσε να ξεσπάσει μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας ανά πάσα στιγμή, εφόσον δεν επιλυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Haberturk.

Παρ’ όλα αυτά, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε ότι από την Αθήνα δεν υπάρχει εκστρατεία κατά της Άγκυρας τη δεδομένη στιγμή. Ο ίδιος υποθέτει ότι αυτό ίσως να οφείλεται στους σεισμούς που έπληξαν πριν λίγο καιρό τη χώρα του, κατά τη διάρκεια των οποίων η Αθήνα στάθηκε στο πλευρό της Άγκυρας, δείχνοντας αλληλεγγύη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας για τις τουρκικές εκλογές, σχολίασε πως ότι «πάντα θα υπάρχουν συναισθηματικές προσεγγίσεις σε ατμόσφαιρα εκλογών, αλλά αυτές οι εκλογές είναι πολύ κρίσιμες. Υπάρχουν διαφορετικά συναισθήματα τους πρώτους μήνες, αλλά όταν πλησιάζει το τέλος, όταν αυτό αξιολογείται με τη λογική, αυξάνεται η στήριξη στον κ. Ερντογάν για την πατρίδα και το Έθνος μας», σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το Σάββατο, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου βρέθηκε στην ασιατική πλευρά της πόλης, όπου υποσχέθηκε να φέρει την άνοιξη στη χώρα. Ο κ. Κιλιτσντάρογλου είπε ακόμα, μεταξύ άλλων, πως γνωρίζει πως φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό λεφτά, τα οποία υποσχέθηκε ότι θα τα φέρει πίσω στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, τον κατηγόρησε ότι πήρε μέρος σε μια συνωμοσία ψεύδους κατά του ιδίου σε σχέση με το πραξικόπημα του 2016 και δήλωσε ότι δεν θα αφήσουν τη χώρα στους τρομοκράτες, υπονοώντας τη στήριξη που προσφέρει στον υποψήφιο της αντιπολίτευσης το φιλοκουρδικό κόμμα. Τέλος, ο Ερντογάν χαρακτήρισε τον Κιλιτσντάρογλου ως υποχείριο της Δύσης.

 

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα, Κυριακή, είναι προγραμματισμένη η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης