Περισσότερο προσεκτικοί θα πρέπει να είναι εφεξής «θερμόαιμοι» πολίτες μέσα σε νοσοκομεία και άλλες δομές υγείας.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που ψηφίζεται σήμερα από την ολομέλεια, έχει περιληφεί άρθρο που ορίζει ότι «όποιος εισέρχεται σε δοµές παροχής υπηρεσιών υγείας, συµπεριλαµβανοµένων των κινητών µονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας ή προσεγγίζει κινητές µονάδες παροχής υγειονοµικών υπηρεσιών άµεσης βοήθειας και µε οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως µε φωνασκίες, θόρυβο, ύβρεις ή απειλές κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εργαζοµένων, υπαλλήλων ή ασθενών διαταράσσει τη λειτουργία τους, τιµωρείται µε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηµατική ποινή και αν η πράξη συνδέεται µε πρόκληση βιαιοπραγίας, µε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών και χρηµατική ποινή”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδιο προσεκτικοί θα πρέπει να είναι και όσοι εισέρχονται εφεξής σε χώρο πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και µε οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως µε φωνασκίες, θόρυβο, ύβρεις ή απειλές κατά του εκπαιδευτικού προσωπικού, εργαζοµένων, υπαλλήλων ή µαθητών διαταράσσουν τη λειτουργία του, γιατί θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ίδιες ποινές.

Στη συγκεκριμένη διάταξη αναφέρθηκε, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, σε παρέμβασή του νωρίτερα στην ολομέλεια. «Στις 12 Μαρτίου είναι η ευρωπαϊκή ημέρα κατά της βίας εναντίον των γιατρών και των νοσηλευτών. Δεν το γνώριζα. Με ενημέρωσε σήμερα γιατρός που με κάλεσε στο τηλέφωνο για να με προσκαλέσει σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη που θα είναι αφιερωμένη σε αυτή την ημέρα. Γιατί με θυμήθηκαν να με καλέσουν; Διότι στο νομοσχέδιο, για πρώτη φορά, υπάρχει διάταξη η οποία προστατεύει τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους διασώστες του ΕΚΑΒ, από τη βία που ασκείται εναντίον τους, όταν ασκούν τα καθήκοντά τους», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε: «Ακούμε κριτική (σ.σ. από τα κόμματα της αντιπολίτευσης) ότι νομοθετούμε με βάση ένα λαϊκό αίσθημα. Όχι. Νομοθετούμε με βάση τις πραγματικές ανάγκες. Φαντάζομαι θα μας καλέσουν καθηγητές και δάσκαλοι. Γιατί για πρώτη φορά νομοθετούμε και δημιουργούμε ποινικά αδικήματα για όσους ασκούν πράξεις βίας εναντίον τους. Αυτό δεν είναι ποινικός λαϊκισμός. Είναι μια γνήσια απάντηση σε υπαρκτά προβλήματα του ελληνικού λαού και κοινωνικών ομάδων που δρουν για το καλό του κοινωνικού συνόλου».

Κοινοβουλευτική «αντιμαχία» για τις κομματικές καταβολές

«Κόκκινο» άγγιξε νωρίτερα στη Βουλή η αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Αριστεράς Νάσο Ηλιόπουλο, με αιχμή τις κομματικές καταβολές αμφότερων. «Η διαφορά μας είναι πως εγώ όταν διαφώνησα με το κόμμα μου, παραιτήθηκα και παρέδωσα την έδρα. Εσείς, στο όνομα ποιας ηθικής δεν γνωρίζω, με άλλο κόμμα εκλεγήκατε και πήρατε τις έδρες σας και κάνατε νέο κόμμα» είπε υπουργός Δικαιοσύνης, απευθυνόμενος στα έδρανα της Νέας Αριστεράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχε προηγηθεί στο βήμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος που «συνεχάρη» τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι έχει καταφέρει να είναι «πιο δεξιός και από τον Βελόπουλο και από τη Νίκη και από όλους» γιατί «έχει αλλεργία στην επιστημονική γνώση και στα επιστημονικά στοιχεία» και αυτό ενώ «βασικό γνώρισμα της άκρας δεξιάς είναι ότι δεν αντέχει την επιστημονική γνώση». Ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «είναι η πιο βαθιά θεσμική δύναμη ανομίας που έχει περάσει στην Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία και που κάνει τα πάντα για τη συγκάλυψη», αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών αλλά και στον ρόλο της συμπολίτευσης για να μην κληθούν κρίσιμοι μάρτυρες για τα Τέμπη.

«Ονομάζεστε Νέα Αριστερά και νομίζετε ότι έχουμε ξεχάσει πως ήσασταν στον ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνήσατε. Η μεγαλύτερη θεσμική εκτροπή που αντιμετώπισε η χώρα στα χρόνια της μεταπολίτευσης ήταν η σκευωρία που στήσατε για να οδηγήσετε στη φυλακή πρώην πρωθυπουργούς, πρώην υπουργούς. Θυμίζω τον κ. Σαμαρά, τον κ. Πικραμμένο, τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και άλλους υπουργούς. Αυτή, με τη βούλα της δικαιοσύνης μπήκε στο αρχείο γιατί αποδείχθηκε ότι είχατε στήσει μια σκευωρία με ψευδομάρτυρες απλώς και μόνο για να εκδικηθείτε πολιτικούς σας αντιπάλους που δεν μπορούσατε να τους αντιμετωπίσετε στα μαρμαρένια αλώνια» απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

Παράλληλα, συνέστησε στον κ. Ηλιόπουλο να αποφεύγει τις προσωπικές αντιπαραθέσεις αλλά, μια και ο κ. Ηλιόπουλος «έβαλε ταμπέλα στον πολιτικό του αντίπαλο», ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε: «Μας λέτε πιο δεξιούς από τους δεξιούς. Όμως αυτές τις μέρες παρακολουθώ ότι η επιχειρηματολογία σας, η αντίθεσή σας στο νομοσχέδιο, η φρασεολογία σας, ταυτίζεται απολύτως με τη φρασεολογία του κόμματος των Σπαρτιατών, του κόμματος του κ. Βελόπουλου και του κόμματος της Νίκης. Λένε ό,τι ακριβώς λέτε κι εσείς». Ο Γιώργος Φλωρίδης είπε επίσης στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Αριστεράς: «Θέλω να σας πω και το εξής: Ξέρετε ποια είναι η διαφορά, στο πολιτικό επίπεδο, ενός “δεξιού από τους πιο δεξιούς” με έναν αριστερό; “Ο πιο δεξιός από τους δεξιούς”, όπως εγώ (σ.σ. απαντώντας στον χαρακτηρισμό που του απέδωσε ο κ. Ηλιόπουλος), όταν διαφώνησε με το πολιτικό του κόμμα για σημαντικό ζήτημα παρέδωσε τη βουλευτική του έδρα στο κόμμα στο οποίο και ανήκε. Γιατί η έδρα του ανήκε στο κόμμα του. Εσείς οι αριστεροί, ενώ εκλεγήκατε παρέα με τον κ. Ξανθόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ, πήρατε τις βουλευτικές σας έδρες και κάνατε άλλο κόμμα. Έχετε εκλεγεί με άλλο κόμμα, από άλλο εκλογικό σώμα, και στο όνομα ποιας ηθικής, άραγε της Αριστεράς, πήρατε τις βουλευτικές έδρες από το κόμμα που εκλεγήκατε, δεν τις παραδώσατε στο κόμμα σας και κάνατε άλλο κόμμα. Και μας πουλάτε εδώ πνεύμα και ηθική. Αυτά».

«Η ηθική σας είναι να ξεπλύνετε τους ένοχους από τα Τέμπη. Η ηθική μας είναι η δικαιοσύνη και γι’ αυτό και στην ηθική θα μας χωρίζει πάντα μια άβυσσος. Καλή τύχη κύριε Φλωρίδη» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς.

Στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας. «Αν αυτά τα λέγατε σε τηλεοπτική εκπομπή θα σας είχαμε στείλει εξώδικο. Σας απαγορεύουμε να μας αποκαλείτε ακροδεξιούς. Η Ελληνική Λύση είναι η μεγάλη δημοκρατική πατριωτική παράταξη. Αν εμείς είμαστε δεξιοί, εσείς είστε κεντροαριστεροί. Η κανονική δεξιά είμαστε εμείς» είπε ο κ. Χήτας, και απευθύνθηκε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Αριστεράς συστήνοντας του: «Ασχοληθείτε με αυτό που πάτε να φτιάξετε, με το κόμμα σας, και αφήστε μας εμάς να κάνουμε τη δουλειά μας, να υπηρετούμε τους Έλληνες πολίτες. Σε μας κάνετε αντιπολίτευση; Είστε με τα καλά σας;». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης απευθύνθηκε όμως και στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, λέγοντας: «Αυτοί με τους οποίους και καλά μαλώνετε σήμερα εδώ, είναι εκείνοι που πριν τρεις μέρες, χέρι-χέρι, παντρέψατε τον Μήτσο με τον Τάκη! Μαζί περάσατε το νομοσχέδιο για τους ΛΟΑΤΚΙ, μαζί περάσατε το νομοσχέδιο, για τους λαθρομετανάστες! Και τώρα κάνετε πως μαλώνετε;»

Φλωρίδης σε Δ. Νατσιό: Υποκρισία και δικολαβίστικα τερτίπια η άρνησή σας

Σε υψηλούς τόνους και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να αντιδρά και να απαντά πολύ συχνά, στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης ότι η ιδεολογική της προσέγγιση είναι ο ποινικός λαϊκισμός, συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο ποινικό κώδικα.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Φλωρίδη στις αναφορές του προέδρου της «ΝΙΚΗΣ», Δημήτρη Νατσιού ότι «τα ανήλικα παιδιά θα είναι τα πιο αθώα θύματα των ποινικών κωδίκων» και ότι πρόκειται για ένα «νομοσχέδιο παιδομάζωμα», καταλογίζοντάς του υποκρισία και δικολαβίστικα τερτίπια.

«Με διάφορα δικολαβίστικα τερτίπια, αρνείστε να ψηφίσετε τάχα ότι συμπαρασταστέκεστε, ένα πλέγμα προστασίας για την αντιμετώπιση της ανομίας.

Πείτε στους γιατρούς, που μάχονται στα νοσοκομεία και τους βρίζουν και τους χτυπάνε, γιατί δεν ψηφίζετε τις διατάξεις που τους προστατεύουν, τους δασκάλους, τους καθηγητές που τους βιαιοπραγούν απρόκλητα κάποιοι. Εμείς καθιερώνουμε ειδικά αδικήματα για αυτά. Γιατί δεν τα ψηφίζετε αυτά και επικαλείστε διάφορα δικολαβίστικα τερτίπια;

Δεν εμπιστεύεστε δικαστές που έχουν 30 χρόνια υπηρεσία να δικάσουν, εφέτες και προέδρους εφετών; Προς τι η αντίθεσή σας. Σε ποιο λαό απευθύνεστε; Σε ποιες οικογένειες; Σε ποια νέα παιδιά; Σε ποια θύματα ενδοοικογενειακής βίας;», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης και συμπλήρωσε:

«Εδώ υπάρχει ένα πλέγμα διατάξεων που τους προστατεύει, Και σεις αρνείστε όλα αυτά, αρνείστε να συνομιλήσετε με την κοινωνία, που αυτή τη στιγμή δεν ζει σε μια καλή κατάσταση όσον αφορά τα ζητήματα της ασφάλειας. Αισθάνεται ανασφαλής και έχει ένα αίσθημα ατιμωρησίας. Και με δικολαβίστικες προσεγγίσεις θέλετε να μας πείτε ότι όλο αυτό το πλέγμα το οποίο φέρνει η κυβέρνηση εσείς δεν το ψηφίζετε στο όνομα της κοινωνίας αλλά η κοινωνία είναι εκεί και σας περιμένει.

Και ακριβώς αυτά τα νομοσχέδια είναι που αναδεικνύουν την υποκρισία σας. Λόγια, λόγια, λόγια και όταν έρχεται η στιγμή που πραγματικά η ελληνική κοινωνία βλέπει την κυβέρνηση να νομοθετεί υπέρ των δικών της αναγκών και υπέρ των δικών της συμφερόντων, λέτε όχι. Κατά τα λοιπά, στις παρελάσεις είστε πρώτοι, αλλά για πείτε στους γιατρούς, στους διασώστες του ΕΚΑΒ, στους καθηγητές, στα θύματα της ενδοοικογενειακής, στις οικογένειες που βλέπουν τα σπίτια τους αδειανά από τους κλέφτες -και αυτά είναι λαϊκά σπίτια δεν είναι των πλουσίων- γιατί δεν θέλετε να υπάρξει ένα πλέγμα προστασίας για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί αυτή η ανομία;».

«Αυτό το νομοθέτημα της κυβέρνησης ήταν μια ευκαιρία να αποδειχτεί ότι είστε υποκριτές και τίποτα παραπάνω», κατέληξε ο κ. Φλωρίδης.

«Όλος ο επιστημονικός κόσμος που είναι αντίθετος είναι υποκριτές; Κυριαρχούνται από δικολαβίστικο πνεύμα;», αντέδρασε ο κ. Νατσιός.

«Εσείς πάτε πάντα στις συνέπειες. Να τιμωρήσουμε, να τιμωρήσουμε. Η τιμωρία δεν λύνει προβλήματα, πρέπει να πάμε στα αίτια, γιατί αγρίεψαν τα παιδιά μας. Αν τα τιμωρήσουμε και τα κλείσουμε φυλακή δηλαδή θα αντιμετωπιστεί η βία των νέων; Είστε βαθιά νυχτωμένοι. Εσείς είστε υποκριτές γιατί αγνοείτε το θέμα και μας κουνάτε και το δάχτυλο», σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Έχουμε μια παιδεία παιδομάζωμα. Δεν λύνονται έτσι τα θέματα. Είναι πολύ βαθύτερα τα αίτια της βίας των νέων και της ενδοοικογενειακής βίας. Δώστε χρήματα στο λαό για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα φριχτά, καθημερινά προβλήματα και θα σταματήσει η βία και μέσα στα σπίτια και τα παιδιά θα μορφωθούν καλύτερα».

«Είστε βαθιά νυχτωμένοι. Εσείς έχετε απομακρυνθεί και έχετε φύγει από την πραγματικότητα», ανέφερε ο κ. Νατσιός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης