Προς τρεις κατευθύνσεις καταβάλλει προσπάθειες η κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει την κρίση που πλήττει τη χώρα, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το φορολογικό σχέδιο και η εισοδηματική πολιτική.

«Το πρώτιστο καθήκον της κυβέρνησης, τόνισε ο πρωθυπουργός, είναι να σωθεί η οικονομία και να μειωθεί το χρέος, επιδιώκοντας κάθε φορά τις πιο δίκαιες λύσεις, οι οποίες θα προστατεύουν -στο μέτρο του δυνατού- τους ασθενέστερους και τη μεσαία τάξη. Αυτό είναι η σταθερή πυξίδα σε κάθε βήμα της κυβέρνησης».

Η δεύτερη κατεύθυνση, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι ο τομέας της ανάπτυξης, όπου οι συνθήκες επιβάλλουν την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.

Πρέπει, επεσήμανε χαρακτηριστικά, «να πατήσουμε ”γκάζι” στην εφαρμογή των αναπτυξιακών μέτρων» και πρόσθεσε ότι διαφορετικά το κόστος της κρίσης και οι επιπτώσεις της θα είναι μεγαλύτερες.

Η τρίτη κατεύθυνση αφορά στον γρηγορότερο ρυθμό της εκδήλωσης των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης στο θεσμικό, κυρίως, τομέα. Πρόκειται για πρωτοβουλίες που δεν έχουν μεγάλο κόστος κι οι οποίες, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, οδηγούν σε ανακούφιση του πολίτη, σε καλύτερες υπηρεσίες από το κράτος και καλυτέρευση των συνθηκών ζωής.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η κρίση που βιώνει σήμερα η χώρα δεν προήλθε από το πουθενά και είναι αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Πρώτον, των εγκληματικών πολιτικών της ΝΔ που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και, δεύτερον, στο γεγονός ότι η χώρα είναι θύμα κερδοσκοπικών επιθέσεων από τις πανίσχυρες διεθνείς αγορές που αφέθηκαν ασύδοτες, παρά τη ζημιά που προκάλεσαν πριν από μόλις ενάμιση χρόνο.