«Συγγνώμη από τον κόσμο της ΝΔ» ζητά ο Γιώργος Βουλγαράκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα». Τέσσερις μήνες μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση, ο βουλευτής της ΝΔ παραδέχεται ότι διέπραξε λάθη, αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και στηρίζει τη σύζυγο του Α. Πελέκη.

«Θα ήθελα ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο της ΝΔ αν με τη συμπεριφορά μου τους πλήγωσα και τους έκανα να αισθάνονται άβολα. Και τους υπόσχομαι ότι θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω ουσιαστικά στην προσπάθεια αναστροφής του κλίματος», λέει ο κ. Βουλγαράκης και δηλώνει «παρών» στις επόμενες εκλογές, αν και εκτιμά ότι δεν πρόκειται να γίνουν σύντομα.

Ο κ. Βουλγαράκης λέει πως έχει μετανιώσει για τη φράση του «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό»: «ναι, ήταν λάθος. Οι νόμοι δεν καλύπτουν όλα τα θέματα της ηθικής», λέει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ο κ. Βουλγαράκης επιμένει πως δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή και στρέφει τα πυρά του κατά του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι τον «στοχοποίησε» πολιτικά.