Κοντά στη λύση του γρίφου της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου βρίσκονται οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., εκτιμώντας πως οι δράστες που σκότωσαν τον δικηγόρο έφθασαν στο γραφείο του με σκοπό να τον εκφοβίσουν κι όχι να του αφαιρέσουν τη ζωή. 

Το πρωί της Δευτέρας, τρεις Αλβανοί μεταφέρθηκαν από τις φυλακές Κορυδαλλού στη ΓΑΔΑ προκειμένου να παράσχουν κάποιες εξηγήσεις στις Αρχές, καθώς θεωρούνται τα πρόσωπα που μεσολάβησαν μεταξύ των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου. Το παρελθόν τους είναι «πλούσιο», αφού είχαν εμπλακεί στο αιματοκύλισμα σε μπαρ στο Μικρολίμανο και στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί εδώ ότι με βάση τις καταθέσεις δύο σεσημασμένων Αλβανών ο Άρης Φλώρος (γνωστός από την υπόθεση Energa) κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου. Ο Ά. Φλώρος εκτίει πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 21 ετών για το σκάνδαλο της Energa.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα εν λόγω άτομα έχουν πιαστεί από τον κοριό της ΕΛ.ΑΣ. να συνομιλούν με τρίτα πρόσωπα σχετικά με τον ποινικολόγο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Αυτός ήταν, άλλωστε, και ο λόγος για τον οποίο κλήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Οι αστυνομικοί που τους εξέτασαν προσπάθησαν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει και να τους κάνουν να «σπάσουν» και να μιλήσουν για τα πρόσωπα που κρύβονται από πίσω, αλλά και για τους λόγους του εκφοβισμού που κατέληξε σε δολοφονία.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η αναζήτηση των ηθικών αυτουργών. Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι η έρευνα είναι ακόμη σε επίπεδο εκτιμήσεων, ενώ υπό ανάλυση βρίσκεται το κίνητρο που όπλισε το χέρι των δραστών. Ένα από τα σενάρια που φαντάζει ως το πιθανότερο είναι οι δράστες να ήταν «νοικιασμένοι», έχοντας πάρει εντολές να εκφοβίσουν τον δικηγόρο. Και αυτό γιατί αν είχαν εντολή να τον σκοτώσουν, δεν θα ενεργούσαν με αυτόν τον τρόπο, αλλά θα ήταν πολύ πιο προσεκτικοί τόσο στον χώρο (γραφείο) όπου επέλεξαν να δράσουν όσο και στον τρόπο της εκτέλεσης, αλλά και στα στοιχεία που άφησαν πίσω τους, όπως γενετικό υλικό και αποτυπώματα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προφίλ των «μεσαζόντων»

Οι τρεις άνδρες που εξετάζονται για την υπόθεση είχαν συλληφθεί μετά το μακελειό σε μπαρ στο Μικρολίμανο το 2014, όταν ο Αρμπέρ Μπάκο άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ και τραυμάτισε 15 άτομα, επειδή μια χορεύτρια αρνήθηκε να φωτογραφηθεί μαζί του και να τον ακολουθήσει. Ο δράστης είχε πάρει το όπλο από ένα ξενοδοχείο στο Μικρολίμανο, όπου είχε εντοπιστεί το DNA του φίλου του Όλντι.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος, ο συνεργός του είχε καταφέρει να διαφύγει τη σύλληψη και παρέμενε άφαντος για ενάμιση χρόνο, ωστόσο συνελήφθη στις 31 Αυγούστου στα σύνορα της Αλβανίας με τη Βουλγαρία.

Όταν μεταφέρθηκε στη χώρα μας, ομολόγησε πως στις 3 Νοεμβρίου μαζί με τον Αρμπέρ Μπάκο διέπραξε την ένοπλη ληστεία σε βάρος του 60χρονου δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου στην Πεντέλη. «Δεν επιθυμώ αυτήν τη στιγμή να σας πω τίποτα περισσότερο σχετικά με τον άνθρωπο που μας έβαλε να κάνουμε αυτήν την ενέργεια. Θα το σκεφτώ όμως και, όταν είμαι έτοιμος να μιλήσω, αν θελήσω να το κάνω, θα σας ενημερώσω και θα έρθω ξανά να καταθέσω» είχε πει τότε στον ανακριτή ο Όλντι.

Ωστόσο, ο τρίτος της παρέας, επονομαζόμενος Κλόντι, ο οποίος είχε συλληφθεί στα Σεπόλια, στο διαμέρισμα αναζητούμενου εκτελεστή συμβολαίων θανάτου για λογαριασμό της Greek Mafia, άτυπα εκείνο το διάστημα είχε επιβεβαιώσει την εκδοχή του συμβολαίου θανάτου σε βάρος του δικηγόρου Αντωνόπουλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης