Η δουλειά τους έχει γίνει ταυτόσημη με την επιβολή επώδυνων μέτρων λιτότητας. Κι όμως, οι ισχυροί της Ευρώπης, πέραν των ευχών για «καλό κουράγιο» στους λαούς του Νότου, δεν συμπάσχουν κιόλας. Οι αποδοχές τους όχι απλώς δεν έχουν περικοπεί στο πλαίσιο του συμμαζέματος των εξόδων της ΕΕ ελέω κρίσης, αλλά είναι ιδιαιτέρως υψηλές.

Σύμφωνα με τη «European Voice», οι αξιωματούχοι της Ένωσης χαίρουν πλουσιοπάροχων μισθών, την ώρα που λαοί της Γηραιάς Ηπείρου στενάζουν από την οικονομική κρίση. Οι επίσημες απολαβές τους ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτος τη τάξει, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι ο οποίος κάθε μήνα έχει λαμβάνειν 31.177 ευρώ, δηλαδή 374.000 ευρώ τον χρόνο! Δεν τα λες και λίγα… Μάλιστα, εν συγκρίσει με τους ομολόγους του στη FED Τζάνετ Γέλεν και στον ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν αμείβεται υπερδιπλάσια.

Τον Ντράγκι τον ακολουθούν οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν Βαν Ρομπέι, αντίστοιχα, με 321.240 ευρώ ετησίως, δηλαδή 26.770 ευρώ μεικτά μηνιαίως. Στην ίδια κλίμακα και ο Έλληνας Βασίλειος Σκουρής, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι οι μισθοί της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ είναι χαμηλότεροι κατά 21% και 30%, αντίστοιχα, σε σύγκριση με αυτούς που λαμβάνουν οι Ευρωπαίοι επίτροποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «European Voice», η ένωση των χωρών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση εξακολουθεί να αμείβει πλουσιοπάροχα τους γραφειοκράτες του σε σχέση με άλλους αντίστοιχους μεγάλους διεθνείς οργανισμούς.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης