Ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Νίκος Μωραΐτης, τονίζοντας τις δραματικές επιπτώσεις που έχει προκαλέσει ο καταρροϊκός πυρετός στην εκτροφή αιγοπροβάτων στη Λήμνο.

«Οι κτηνοτρόφοι της Λήμνου βρίσκονται σε δραματική κατάσταση εξαιτίας της πανδημίας του καταρροϊκού πυρετού, που έχει πλήξει τα περισσότερα κοπάδια του νησιού. Γι’ αυτό προέβησαν τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου σε κινητοποίηση, απαιτώντας τη λήψη μέτρων προστασίας από τον καταρροϊκό πυρετό, που είναι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Άμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων για όλα τα νεκρά ζώα, δηλωθέντα και μη, και για το σύνολο της χαμένης παραγωγής που θα προέλθει εξαιτίας του καταρροϊκού πυρετού.
– Να χορηγηθούν δωρεάν φάρμακα σε όλους τους κτηνοτρόφους, ώστε να ψεκάσουν κοπάδια και στάνες.
– Να ψεκαστούν με ευθύνη του δήμου και της περιφέρειας, έλη και λιμνάζοντα νερά και να ανοιχτούν τάφροι για τα νεκρά ζώα.
– Να επιδοτηθούν οι ζωοτροφές για όσο χρονικό διάστημα υπάρχει η καραντίνα.
– Άμεση στελέχωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας με κτηνιάτρους και βοηθητικό προσωπικό, έτσι ώστε να ελεγχθούν όλες οι κτηνοτροφικές μονάδες (είτε εκτρέφουν αιγοπρόβατα είτε βοοειδή).

»ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει για την ικανοποίηση των αιτημάτων των κτηνοτρόφων της Λήμνου;».

Πηγή: limnosfm100.gr
Β.Μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης