Φωτογραφίες-video: Νίκος Χριστοφάκης

Φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί στον χώρο των διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο. Η πυρκαγιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης. Έξι άτομα τραυματίστηκαν, ο ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο απολογισμός ατυχήματος κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης στα διυλιστήρια του ΑσπρόπυργουΣτο σημείο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία -η οποία ενημερώθηκε για το συμβάν στις 08.22 το πρωί-  βρέθηκαν επτά οχήματα με 20 πυροσβέστες, ενώ το έργο της κατάσβεσης ανέλαβε η πυρασφάλεια των διυλιστηρίων Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με τη διοίκηση των ΕΛΠΕ, πάντως, δεν συντρέχει κάποιος κίνδυνος. Έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Προληπτικά δυνάμεις πυρόσβεσης έριξαν νερό σε δεξαμενή καυσίμων, προκειμένου να διατηρήσουν χαμηλή τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ:

«Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν πυκνοί μαύροι καπνοί, οι οποίοι κάλυψαν τον ουρανό της Δυτικής Αττικής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης