Ένα μυστηριώδες μήνυμα φέρεται να αποτελεί το «κλειδί» για την εξιχνίαση της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας.

Οι έρευνες βρίσκονται στο σημείο μηδέν και η αστυνομία ερευνά τις πολύκροτες υποθέσεις που είχε αναλάβει ο γνωστός δικηγόροςΤο μήνυμα δόθηκε σε μία προσπάθεια εκφοβισμού, εικάζει η αστυνομία, χωρίς να υπάρχει πρόθεση φόνου. Το μήνυμα αυτό παραμένει ένα μυστήριο για τους αστυνομικούς, ενώ από τις χειρόγραφες σημειώσεις του ποινικολόγου δεν έχουν κάποιο ουσιαστικό στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην περαιτέρω έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έρευνες βρίσκονται στο σημείο μηδέν και η αστυνομία ερευνά τις πολύκροτες υποθέσεις που είχε αναλάβει ο γνωστός δικηγόρος προκειμένου να οδηγηθεί και στους δράστες του εγκλήματος.

Οι δολοφόνοι φαίνεται πως έκλεισαν το μοιραίο ραντεβού για μια ανύπαρκτη υπόθεση συγγενικού τους -δήθεν- προσώπου, ζητώντας να «διαβάσουν» μια συγκεκριμένη δικογραφία – πιθανώς της Energa. Αυτό δεν σημαίνει πως η δολοφονία σχετίζεται σίγουρα με την εν λόγω υπόθεση, χρησιμοποιήθηκε ωστόσο ως πρόφαση για να γίνει η συνάντηση.

Ένα από τα πολλά στοιχεία που θα εξετάσουν οι αστυνομικοί είναι τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης, έτσι ώστε να αποσαφηνιστεί αν το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν «καθαρό» ή έχει χρησιμοποιηθεί παλαιότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά σε άλλα στοιχεία, παρά το γεγονός ότι οι δράστες φέρονται να είχαν εμφανιστεί με ακάλυπτα πρόσωπα και με γυμνά χέρια, προς το παρόν στην αίθουσα συσκέψεων όπου διαπράχθηκε το έγκλημα δεν έχουν βρεθεί σημαντικά ευρήματα, όπως δακτυλικά αποτυπώματα.

Εικάζεται, δε, πως ενδεχομένως ένας από τους δράστες τελικά να φορούσε γάντια, σύμφωνα και με μια δεύτερη μαρτυρία του συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου, ο οποίος τους είδε και συνομίλησε μαζί τους.

Ο ίδιος αναμένεται να περάσει και πάλι το κατώφλι της αστυνομίας για να δώσει ακόμη μία κατάθεση στους αξιωματικούς της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής. Στις πρώτες καταθέσεις του, ο 32χρονος συνεργάτης είχε περιγράψει τους δράστες ηλικίας 30-40 ετών. Ένας εξ αυτών κατά τους ισχυρισμούς του ήταν ψηλός, περίπου 1,80μ., αδύνατος, με σκούρα μαλλιά. Ο δεύτερος φέρεται να ήταν περίπου 1,70μ., λεπτός και με κοντά μαλλιά. Και οι δύο φέρονται να μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Εν τω μεταξύ, στα μέχρι τώρα ντοκουμέντα που έχουν συλλεχθεί από κάμερες ασφαλείας τα πρόσωπα των δραστών δεν φαίνονται. Απομένουν οι κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν και η ταυτοποίησή τους, διαδικασία που θα διαρκέσει αρκετές ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πέμπτη επίθεση εναντίον δικηγόρων τα τελευταία χρόνια, αλλά ο Μ. Ζαφειρόπουλος είναι ο πρώτος που χάνει τη ζωή του. Επίθεση με όπλο είχαν δεχθεί οι Αργύρης Λίβας και Γιώργος Αντωνόπουλος. Επίσης, επίθεση -με καυστικό υγρό- είχαν δεχθεί οι Παύλος Σαράκης και Αθανάσιος Βαρλάμης.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης