Διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 11.30 (18.30 ώρα Ελλάδας). Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνομιλήσει με τον Τούρκο πρόεδρο κυρίως για τις διμερείς σχέσεις, την κατάσταση στο Αιγαίο, το Κυπριακό, τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας και τις ευρωτουρκικές σχέσεις, καθώς και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο γεύμα που παραθέτει ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες προς τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών, στις 13.15 (20.15 ώρα Ελλάδας). Το απόγευμα στις 17.00 (00.00 ώρα Ελλάδας) θα απευθύνει ομιλία στο Concordia.

Η σημερινή δραστηριότητα του πρωθυπουργού ξεκινά το πρωί, στις 08.00 (15.00 ώρα Ελλάδας), οπότε και ο γ.γ. του ΟΗΕ υποδέχεται τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, προκειμένου στις 09.00 (16.00 ώρα Ελλάδας) να ξεκινήσει η Γενική Συζήτηση της 73ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών με θέμα την «Παγκόσμια Ηγεσία και τις κοινές ευθύνες για ειρηνικές, δίκαιες και βιώσιμες κοινωνίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης