Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, με τον Ολλανδό ομόλογό του, Έρικ βαν ντερ Μπεργκ, στο πλαίσιο της επίσκεψης του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στην Ελλάδα.

Η συνάντηση έγινε στο Μουσείο Μπενάκη και οι δύο υπουργοί ξεναγήθηκαν στην έκθεση με θέμα «Μικρά Ασία: Λάμψη – Καταστροφή – Ξεριζωμός – Δημιουργία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, ο κ. Μηταράκης χάρισε στον ομόλογό του ένα επίχρυσο αντίγραφο χρυσού στεφανιού με φύλλα κισσού που πιθανότατα προέρχεται από τη Μακεδονία και αποτελεί δείγμα της χρυσοχοϊκής τέχνης των ελληνιστικών χρόνων.

Στην συνέχεια ακολούθησε γεύμα εργασίας και οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, καθώς και τις διεργασίες για το Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης.

Από ελληνικής πλευράς το «παρών» έδωσαν, επίσης, η υφυπουργός Μετανάστευσης, Σοφία Βούλτεψη, o ειδικός γραμματέας Εμπλεκομένων Φορέων, Ευάγγελος Κωνσταντίνου, ο ειδικός γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ηρακλής Μοσκώφ, και ο διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, Μάριος Καλέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης