Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, δέχθηκε σήμερα εθιμοτυπικές επισκέψεις, επ’ ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της, από τους Πρέσβεις της Τουρκίας, της Κροατίας, της Εσθονίας και της Σλοβενίας. 

Κατά τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρέσβη, Burak Özügergin, η οποία πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, αντηλλάγησαν απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ συζητήθηκαν τρόποι και δυνατότητες για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας. Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών, αφού υπενθύμισε την υποστήριξη της Ελλάδος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, υπογράμμισε την ανάγκη πλήρους σεβασμού των κανόνων του διεθνούς δικαίου από την τουρκική πλευρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνάντηση με τον Πρέσβη της Κροατίας, Aleksandar Sunko, επιβεβαίωσε τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών στο σύνολο των διμερών σχέσεων. Συζητήθηκαν τρόποι και δυνατότητες για την περαιτέρω ενίσχυση της ελληνο-κροατικής συνεργασίας, οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κροατία, το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Το άριστο επίπεδο και των ελληνο-σλοβενικών σχέσεων επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση της Αναπληρώτριας Υπουργού με την Πρέσβη της Σλοβενίας, Anita Pipan, με την οποίαν αντηλλάγησαν απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, καθώς και για την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Τέλος, στη συνάντηση με τον Πρέσβη της Εσθονίας, Priit Pallum, η συζήτηση περιεστράφη γύρω από τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις, με έμφαση στις διαπραγματεύσεις για το νέο ευρωπαϊκό Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, καθώς και στην ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Τέλος, συζητήθηκαν τρόποι και δυνατότητες για την περαιτέρω ενίσχυση των άριστων διμερών σχέσεων και της ελληνο-εσθονικής συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης