«Η συμμαχία με το ΝΑΤΟ κοστίζει ακριβά, βάζει σε κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα και τη ζωή μας διότι μιλάμε για πόλεμο», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου στην ΕΡΤ.

«Το κρίσιμο ζήτημα που θέτει το ΚΚΕ είναι ότι υπάρχει ένα τεράστιο κόστος, ένας βαρύτατος λογαριασμός που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός. Είναι πρώτον η αλλαγή του φθηνού ρωσικού αερίου με το πανάκριβο αμερικανικό LNG από το οποίο θα θησαυρίσουν και οι έλληνες εφοπλιστές οι οποίοι εκτός των άλλων είναι και ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Δεύτερον είναι η νέα αγορά του αιώνα των 3,5 δισ. ευρώ για τα F-35 η οποία θα προστεθεί στον εκσυγχρονισμό των F-16 και στα Rafale, είναι ένα τεράστιο κονδύλι για να μπορεί να νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ να έχει συνοχή απέναντι στη Ρωσία» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τρίτο ζήτημα, επισήμανε «είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε μια πολεμική εμπλοκή η οποία κρατάει καιρό και θα κρατήσει κι άλλο. Από τη μια ΝΑΤΟ-Αμερικάνοι και από την άλλη Ρωσία κι αυτή η εμπλοκή γίνεται στις πεδιάδες της Ουκρανίας σε βάρος του Ουκρανικού λαού. Σε αυτό το μακελειό η Ελλάδα πρωτοστατεί δίνοντας γη και ύδωρ στους Αμερικάνους, είναι για τα παραμύθια αυτά που ακούμε ότι αναβαθμίζεται ο ρόλος μας απέναντι στη γείτονα, στα 2,5 μίλια πέταξαν τα τουρκικά F-16, την επόμενη φορά θα πετάξουν πάνω από τον φάρο της Αλεξανδρούπολης και το αμερικανικό State Department δήλωσε ότι «υπάρχουν διαφορές» μεταξύ των δύο χωρών».

Όπως είπε, «μιλάμε για 2,5 μίλια έξω από την Αλεξανδρούπολη, θα δώσει λόγο (η κυβέρνηση) για το τι λένε οι σύμμαχοι τους ή είναι η «γραβάτα με την ελληνική σημαία» του Μπάϊντεν και το «σήκω χόρεψε κουκλί μου» γιατί έγιναν κι αυτά στο περίφημο ταξίδι».

«Το ΝΑΤΟ στήριξε την εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, το ΝΑΤΟ γκριζάρει το Αιγαίο, το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα και το άρθρο 5 (του ΝΑΤΟ) δεν ισχύει μιλώντας για την Τουρκία. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να έχει 15 στρατιωτικές αποστολές έξω από τα σύνορά της, να πετούν τα μαχητικά της πάνω από τη Β. Μακεδονία, να στέλνουμε καράβια στον Περσικό. Όλα αυτά γίνονται για να ανοίγουν οι δουλειές της ελληνικής άρχουσας τάξης επιλογή της οποίας είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ» τόνισε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τα «οφέλη της Ελλάδας από την μετατροπή της σε ενεργειακό κόμβο», ο Ν. Σοφιανός υπενθύμισε «τις «σαμπάνιες» που άνοιγαν για τον αγωγό EastMed τον οποίο έκλεισαν οι αμερικανοί» προσθέτοντας ότι «τη συζήτηση περί ενεργειακού κόμβου την βλέπουμε και στην Ουκρανία και την πληρώνει ο Ουκρανικός λαός».

Σημείωσε ότι «τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, που πήρε η ελληνική κυβέρνηση μαζί με τους συμμάχους της παίρνοντας θέση στο μακελειό με τον ένα ληστή, τις πληρώνει ο λαός στον φούρνο, στη βενζίνη και στο σούπερ μάρκετ».

Ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός «γνωρίζει πως δεν είναι υπέρ των συμφερόντων του η συμφωνία για τις βάσεις που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψε η ΝΔ».

Σχετικά με τις φοιτητικές εκλογές και την ανάδειξη της Πανσπουδαστικής σε πρώτη δύναμη πανελλαδικά στο σύνολο των φοιτητικών συλλόγων υπογράμμισε ότι «ο νέος συσχετισμός θα φέρει στην πρώτη γραμμή τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών που δίνουν αγώνα για να πάρουν γνώση σε ένα πανεπιστήμιο που η ασκούμενη πολιτική το θέλει υποβαθμισμένο». Πρόσθεσε, τέλος, ότι «η κυβέρνηση γνώρισε ήττες στα πανεπιστήμια και θα γνωρίσει κι άλλες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης