Συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani, στη Ντόχα, θα έχει στις 10:00 το πρωί (ώρα Ελλάδος) του Σαββάτου (24/2), ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με ενημέρωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.

Κύριο θέμα συζήτησης θα είναι ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς έχουν δημιουργεί προβλήματα με το διεθνές εμπόριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι, πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κατάρ, μετά από αυτή του Αυγούστου του 2022.

Σύμφωνα με το Qatar News Agency, ο Ελληνας πρωθυπουργός έφτασε στη Ντόχα, το απόγευμα της Παρασκευής (23/2), μετά την επιστροφή του από την Ινδία για επίσκεψη εργασίας.

Prime Minister of #Greece Arrives in Doha. #QNA #Qatarhttps://t.co/YEao9fS3f2 pic.twitter.com/89uNVVF0fu

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρέσβης της Ελλαδας στο Κατάρ, Ιωάννης Ιωαννίδης, μιλώντας στο Qatar News Agency ανέφερε ότι η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Ντόχα και οι συζητήσεις με τον Αλ-Θάνι θα δώσουν νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις και θα ενισχύσουν τη συνεργασία των δύο χωρών, σε διάφορους τομείς.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι «στόχος είναι η ενίσχυση των άμεσων επενδύσεων και στις δύο χώρες, δεδομένου του ευνοϊκού περιβάλλοντος σε Ελλάδα και Κατάρ».

Οι σημερινοί, αλλά και μελλοντικοί τομείς συνεργασίας «περιλαμβάνουν την ενέργεια, την ψηφιακή οικονομία, τις υποδομές, το εμπόριο και τις επενδύσεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης