“Στόχος μας είναι ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους πολίτες, με άξονα την παραγωγική ανασυγκρότηση, την κοινωνική δικαιοσύνη, την εμβάθυνση της δημοκρατίας και την πολυδιάστατη φιλειρηνική εξωτερική πολιτική”, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “‘Εθνος της Κυριακής” ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Τονίζει ότι “η προοδευτική συμμαχία είναι μια ανοικτή διαδικασία σε εξέλιξη, που ως στόχο έχει να συσπειρώσει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της στιγμής. Την ανάγκη, δηλαδή, να συγκροτηθεί ένα ευρύ μέτωπο που θα ανακόψει την άνοδο της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη και να βάλει τις βάσεις για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη στη χώρα μας”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές και το διακύβευμά τους σημειώνει “οι ευρωεκλογές αυτές είναι ιστορικής σημασίας. Θα κρίνουν το μέλλον της ΕΕ. Αν βγουν ενισχυμένες οι δυνάμεις της ακροδεξιάς και της μηδενικής αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών, το ευρωπαϊκό εγχείρημα θα μπει σε πρωτόγνωρη περιδίνηση”.

Υποστηρίζει ότι “μια τέτοια εξέλιξη θα επηρεάσει άμεσα τη χώρα μας σε κρίσιμους τομείς όπως το προσφυγικό, τα ευρωπαϊκά κονδύλια, τις πολιτικές για την κλιματική αλλαγή” και σημειώνει ότι “η ευρωπαϊκή ακροδεξιά αλλά και η Δεξιά που τελευταία αλληθωρίζει όλο και περισσότερο προς το μέρος της ζητούν τον περιορισμό των κονδυλίων για τη σύγκλιση και την κοινωνική συνοχή. Θέλουν να μετατρέψουν τις πύλες εισόδου προσφύγων, όπως η Ελλάδα σε αποθήκες ψυχών, υψώνοντας φράχτες στα σύνορά τους, ενώ αντιμάχονται σταθερά κάθε απόπειρα για κοινή ευρωπαίκή απάντηση στην κλιματική αλλαγή”.

Τέλος, σε ερώτηση για τους υπαινιγμούς της ΝΔ για το αδιάβλητο των εκλογών τονίζει: “η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει να διακινεί fake news και θεωρίες συνωμοσίας ακόμη και γι’ αυτό το πολύ ευαίσθητο ζήτημα. Πιστεύουν ότι έτσι πλήττουν την κυβέρνηση, ενώ στην πραγματικότητα υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και στη δημοκρατία, ρίχνοντας νερό στο μύλο της αντιπολιτικής και της ακροδεξιάς”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης