«Είναι δουλειά της δικαιοσύνης να διερευνήσει την υπόθεση. Εμείς δεν κάνουμε ούτε τους δικαστές, ούτε τους εισαγγελείς. Σε μια δημοκρατία και οι πολιτικοί πρέπει να αντιληφθούν ότι τίποτα δεν τους διαφοροποιεί από τους απλούς πολίτες» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου για την υπόθεση Novartis, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84. Πρόσθεσε «εγώ βλέπω την τελευταία περίοδο σπασμωδικές αντιδράσεις για ένα διεθνές σκάνδαλο, όπως αυτό της Novartis. Βλέπω αντιδράσεις ενδεικτικές μιας νοοτροπίας που θέλει να παρέμβει στη δικαιοσύνη. Το βλέπουμε αυτό με τις κατηγορίες περί σκευωρίας, το βλέπουμε με τις μηνύσεις σε εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς».

Συνεχίζοντας είπε «όταν κάνεις μηνύσεις σε δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, όταν τους εξυβρίζεις, όταν μιλάς για σκευωρία, προσπαθείς με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να παρέμβεις στη δικαιοσύνη και να εκφοβίσεις τους λειτουργούς. Όλοι πρέπει να αφήσουν ήσυχη τη δικαιοσύνη να ολοκληρώσει τις έρευνές της, να σταματήσουν αυτές οι παρεμβάσεις και αυτές οι ανοησίες περί σκευωρίας. Πρόκειται για ένα διεθνές σκάνδαλο. Το ελληνικό Δημόσιο έχει υποστεί μεγάλη ζημιά, δισεκατομμυρίων ευρώ και αυτό δεν το λέει μόνο η κυβέρνηση, δεν το υποστηρίζει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε και σε άλλες χώρες, όπως στις ΗΠΑ, και αποκαλύφθηκε από έρευνες του FBI. Και έχουμε δει και δημοσιογραφικά να υπάρχουν πληροφορίες, που πραγματικά μας συγκλονίζουν όλους, σχετικά με το πώς λειτούργησε όλο αυτό το κύκλωμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση για τις επιθέσεις που δέχονται η Έλενα Κουντουρά και ο Σπύρος Δανέλλης η κ. Σβίγκου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είδαμε υβριστικές δηλώσεις τις τελευταίες ημέρες και απέναντι στον κ. Δανέλλη και απέναντι στην κ. Κουντουρά που δεν έχουν καμιά θέση στον δημόσιο διάλογο και νομίζω πως σε αυτό μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι, οπότε δεν θεωρώ ότι ο κ. Δανέλλης ή η κ. Κουντουρά έχουν να απαντήσουν κάτι σε αυτούς που τους έχουν υβρίσει. Θεωρώ ότι οι ίδιοι, με την διαχρονική τους στάση και την πορεία τους στα πολιτικά πράγματα, έχουν αποδείξει το ήθος τους, και είναι ιδιαίτερα θετική -έτσι το εκτιμούμε στον ΣΥΡΙΖΑ- και ιδιαίτερα σημαντική η απόφασή τους να συμπορευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προοδευτικής παράταξης» .

Τέλος για τις επιθέσεις που δέχεται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής η κ. Σβίγκου σημείωσε «ο κ. Παππάς είναι από τα στελέχη της κυβέρνησης τα οποία έχουν στοχοποιηθεί ιδιαίτερα από ένα συγκεκριμένο μιντιακό-οικονομικό σύμπλεγμα, από την εποχή των τηλεοπτικών αδειών, από το 2016, οπότε εμένα αυτές οι επιθέσεις στο πρόσωπο του κ. Παππά καθόλου δεν με εκπλήσσουν. Έχουν ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δεν έχουν καμία αξία όλα αυτά τα οποία έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί για τον κ. Παππά, ακριβώς επειδή πρόκειται για κατασκευασμένες ειδήσεις, που μόνο στόχο έχουν τον αντιπερισπασμό σε πραγματικά και υπαρκτά σκάνδαλα, τα οποία τα ερευνά και η δικαιοσύνη. Οπότε, δεν θεωρώ ότι χρειάζεται την οποιαδήποτε υπεράσπιση ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης