Τη διαβεβαίωση ότι «όλοι οι Ευρωπαίοι θα έχουν επαρκή κάλυψη σε εμβόλια» εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 και υπογράμμισε ότι «κανείς δε θα μείνει χωρίς ασφαλές εμβόλιο».

Παράλληλα, ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι «βρισκόμαστε στην κορύφωση της μάχης» επισημαίνοντας ότι «θα είναι πολύ μεγάλο λάθος να νομίζουμε ότι επειδή έρχεται το όπλο του εμβολίου τελειώσαμε. Δεν τελειώσαμε. Η μάχη θα συνεχιστεί». Συμπλήρωσε ότι δε θα εμβολιαστούν όλοι οι Ευρωπαίοι με το ίδιο εμβόλιο, ενώ αναφορικά με δημοσίευμα του Reuters, το οποίο ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε τη δυνατότητα για μεγαλύτερη συμφωνία με την Pfizer/BioNtech το περασμένο καλοκαίρι, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι «τον Ιούνιο θα ήταν λάθος να βάζαμε όλα τα ευρωπαϊκά χρήματα σε μια εταιρεία. Τώρα ξέρουμε ότι μία από τις επτά εταιρείες πήγε πιο γρήγορα, αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να το ήξερε κανένας εκείνες τις ημερομηνίες. Σπάσαμε τον συνολικό προϋπολογισμό έτσι ώστε να καλύψουμε όλες τις εταιρείες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο Μαργαρίτης Σχοινάς εξέφρασε την ελπίδα ότι «με το εμβόλιο θα έχουμε ένα ακόμη όπλο στη διάθεσή μας για να τα καταφέρουμε να σώσουμε το επόμενο καλοκαίρι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης