Η νέα Ευρωπαϊκή Συμφωνία για το Μεταναστευτικό συζητήθηκε εκτενώς στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη με του Πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα κ. Αρτούρ Λόμπαρτ.

Επιπρόσθετα, οι κ.κ. Καιρίδης και Λόμπαρτ συμφώνησαν ότι είναι προς όφελος και των δύο χωρών να έχουν στενότερη συνεργασία στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Βίλνιους στην οποία μετέχουν αμφότερες Ελλάδα και Πολωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καιρίδης τόνισε πως θεμέλιος λίθος της ευρωπαϊκής ιδέας είναι η αλληλεγγύη που στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης εκφράζεται με τον υποχρεωτική αναδιανομή των αιτούντων άσυλο μεταξύ όλων των Κρατών – μελών της Ε.Ε.

Ο κ. Λόμπαρτ από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Καιρίδη για την απόφαση της κυβέρνησης της Πολωνίας να προχωρήσει στο κλείσιμο των συνόρων της με τη Σλοβακία, ενώ εξέφρασε και την ικανοποίηση του για το γεγονός πως σήμερα στην Ελλάδα διαβιούν περισσότεροι από 18.000 Πολωνοί πολίτες.

Η Πολωνία είναι η μεγαλύτερη χώρα της πρώην Ανατολικής Ευρώπης που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταγράφει δε μια εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη στη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης