Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, την οποία συγκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να εξεταστούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς, όπως ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο, ενέργειες σαν την επίθεση του Ιράν θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια.

Περίπου στις 18:30 στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και λίγη ώρα μετά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, επέστρεψε εσπευσμένα από την Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

«Συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, μετά το πέρας της συνδρίασης του ΚΥΣΕΑ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μετά τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ και έγινε ανασκόπηση της κατάστασης ασφαλείας.

Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελλάδα, πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση».

Το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμά ότι η κατάσταση στην Μέση Ανατολή αποκλιμακώνεται

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η εκτίμηση του κυβερνητικού επιτελείου είναι ότι προς ώρας αποκλιμακώνεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Οι ίδιες εκτιμήσεις, λένε, πως η ισραηλινή πλευρά δεν θα προχωρήσει σε κάποια εκκίνηση περαιτέρω κλιμάκωσης, αλλά κανείς ωστόσο δεν μπορεί να πει με ασφάλεια τι θα γίνει το επόμενο διάστημα, καθώς οι αβεβαιότητες παραμένουν και είναι πολλές.

Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι υπάρχει ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της Αθήνας και του Τελ Αβίβ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης