Ξεκίνησε εκ νέου σήμερα το απόγευμα (20/2) παρουσία, πλέον και του Στέφανου Κασσελάκη, η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που έληξε χθες μετά από έξι ώρες χωρίς απόφαση.

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρισκόταν στο Λονδίνο επέλεξε να μην παραστεί χθες ούτε μέσω βιντεοκλήσης στην συνεδρίαση του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου και αντ’ αυτού έστειλε επιστολή στην οποία υποστήριξε ότι το ερωτηματολόγιο που δημοσιεύτηκε στον isyriza έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και παράλληλα άφησε αιχμές προς τα στελέχη του κόμματος τα οποία κάλεσε να «σταματήσουν να κυνηγούν χίμαιρες και να τροφοδοτούν σενάρια συνωμοσιολογίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κασσελάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει»

Ο πρόεδρος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έφθασαν στην Κουμουνδούρου από το Σύνταγμα, όπου συμμετείχαν στο συλλαλητήριο των αγροτών.

Κατά την προσέλευσή του ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε δήλωση στις κάμερες και καταφέρθηκε εναντίον των Μέσων Ενημέρωσης που «κάνουν προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ».

Συγκεκριμένα ο κ. Κασσελάκης δήλωσε: «Διαβάζω το Πρώτο Θέμα που λέει ‘χωριστά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης στο Σύνταγμα, ανέβηκε σε τρακτέρ’. Πόσο ψέμα μπορεί να είναι αυτό, χωριστά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήμουν εκεί μαζί τους. Επιτέλους αυτή η προπαγάνδα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τελειώνει. Από όλα τα μίντια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και αυτό θα το δείτε πολύ σύντομα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ή θα παραμείνω πρόεδρος ή θα απευθυνθώ εκ νέου στη βάση»

«Ή θα παραμείνω πρόεδρος ή θα απευθυνθώ εκ νέου στη βάση» φέρεται να είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέτει θέμα δέσμευσης όλων για παραμονή του ως επικεφαλής μέχρι τις εθνικες εκλογές, απειλώντας πως σε άλλη περίπτωση θα ζητήσει από το Συνέδριο – που ανοίγει την αυλαία του την Πέμπτη – την αναβάπτιση του με νέα ψήφο εμπιστοσύνης.

Η εξέλιξη έρχεται στον απόηχο της προτασης του διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώργου Τσίπρα, για αναζήτησή άλλου προσώπου «αν δεν υπάρξει συνεννόηση με τον κ. Κασσελακη».

Κατά πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης δήλωσε επίσης πως: «Αν δεν με εμπιστεύεστε, ζητώ αναβάπτιση της βούλησης και της εντολής των μελών. Σέβομαι τα όργανα, είμαι συλλογικός, τα σέβομαι παρότι δεν υπάρχει συλλογική διαδικασία που να μην υπήρξαν διαρροές. Πώς μπορεί να λειτουργεί ένα όργανο αν δεν σέβεστε τη διαδικασία; Εάν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει τώρα, εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια».

Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν, θα κριθείς στις ευρωεκλογές»

Tα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες απαντούν στο τελεσίγραφο του Στέφανου Κασσελάκη πως: «Δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν, θα κριθείς στις ευρωεκλογές».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης