Ένταση σημειώθηκε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στον ευρωβουλευτή του κόμματος Κώστα Αρβανίτη και τον βουλευτή Κιλκίς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πέτρο Παππά.

Συγκεκριμένα κατά την ομιλία του ο Πέτρος Παππάς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα στελέχη που αντιμάχονται τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «ο νέος πρόεδρος πήρε εντολή να τα αλλάξει όλα. Πέντε μήνες μετά είμαστε προ των πυλών μιας μεγάλης εσωστρέφειας. Επειδή δεν έγινε κατανοητή η πορεία ριζικής ανασυγκρότησης που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχουμε κανένα λόγο να πάμε σε διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου. Κακώς τσίμπησε ο πρόεδρος»

«Καμία δυνατότητα δεν έχουμε να ξαναχώσουμε το κόμμα σε εμφύλιο και θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Ο σύντροφος Κασσελάκης χρειάζεται όσο μπορεί πιο γρήγορα να πάρει πρωτοβουλία για να λήξει αυτό το θέμα», είπε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σε σταυροδρόμι, είμαστε στην πιο οριακή στιγμή της παράταξης», ανέφερε ο βουλευτής Πέτρος Παππάς και πρόσθεσε: «Πέντε μήνες μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη βρισκόμαστε προ των πυλών μίας μεγάλης εσωστρέφειας. Ένας νέος πρόεδρος που δεν έχει δοκιμαστεί και δεν έχει χάσει καμία εκλογική μάχη, ένα σώμα 150.000 ψηφοφόρων αμφισβητείται ανοικτά. Ποιο είναι το όραμα εκείνων που τον αμφισβητούν; Η επιστροφή στο κόμμα των τάσεων και των καπετανάτων, η επιστροφή στο κόμμα της ήττας, στο κόμμα των στελεχών που δεν διαθέτουν ένσημα εργασίας, στο κόμμα των συντροφικών μαχαιρωμάτων. Ή μήπως είναι η επιστροφή στην κομματική ορθοδοξία και στο κόμμα του 3%; Μπορεί αυτό να είναι το τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΣΥΡΙΖΑ όπως τον ξέρουμε μέχρι σήμερα. Θέλουμε να γίνουμε ο βασικός εκφραστής της Κεντροαριστεράς. Θέλουμε και μπορούμε να βάλλουμε τέρμα στην εσωστρέφεια και στον φραξιονισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλείνοντας υποστήριξε ότι «μετά το Συνέδριο και την εκλογή νέου προέδρου ελπίζω να αναδειχθεί ένα νέο κόμμα, μία νέα παράταξη κεντροαριστερή που θα διεκδικήσει και θα κερδίσει την διακυβέρνηση της χώρας το 2027».

Η απάντηση Αρβανίτη

«Τι ωραία που τα είπε ο σύντροφος ο Παππάς, τι ωραία. Όμως να σου θυμίσω, σύντροφε, ότι η άποψη του κόμματος είναι όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οπότε οι προσωπικές ατζέντες τέλος», σχολίασε ο Κώστας Αρβανίτης παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον Πέτρο Παππά που είχε προηγηθεί. «Ο πρόεδρος μίλησε για την Αριστερά, δεν μίλησε για την Κεντροαριστερά. Όσοι θέλουν να πάνε στην Κεντροαριστερά να πάει να συναντήσουν τον κ. Ανδρουλάκη», σχολίασε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης