Λίγες ώρες έμειναν για το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έχει κεντρικό σύνθημα «προοδευτική αντεπίθεση τώρα».

Το Συνέδριο θα ξεκινήσει με την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη σε ένα κλίμα που κάνει τα συνθήματα περί «συσπείρωσης» και «επανεκκίνησης» να καταρρέουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, λίγες μόνο ημέρες πριν, ο αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος Γιώργος Βασιλειάδης έκανε λόγο για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Τρίτης, αλλά φέρεται πως δήλωσε έτοιμος να παραιτηθεί, καθώς κατήγγειλε πως δέχτηκε bullying από συνεργάτες του κ. Κασσελάκη.

Ο λόγος της αδικαιολόγητης απαξίωσης είναι η άρνηση ενημέρωσης σχετικά με το ερωτηματολόγιο του i-syriza.

Συγκεκριμένα, είπε πως «ζήτησα να μάθω για το ερωτηματολόγιο και οι τεχνικοί μού είπαν ότι έχουν εντολή να μη με ενημερώσουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κασσελάκης απέλυσε τον Τεμπονέρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, απέλυσε τον Διονύση Τεμπονέρα από επιστημονικό συνεργάτη της ΚΟ του κόμματος.

Ο Διον. Τεμπονέρας ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Διονύση Καλαματιανού ο οποίος είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Το αίτημα για την απόλυση Τεμπονέρα έγινε με αφορμή τη συμμετοχή του στην εκδήλωση των τριών, Τεμπονέρα-Αχτσιόγλου-Χριστοδουλάκη, για την Κεντροαριστερά, με αποτέλεσμα άτομα από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν τη διαγραφή του. Τελικά μπορεί να μην τον διέγραψαν, αλλά τον απέλυσαν. Συγκεκριμένα, ο Στεφ. Κασσελάκης ζήτησε από τον Διον. Καλαματιανό την απόλυση Τεμπονέρα, λόγω της εκδήλωσης των τριών στο θέατρο Αλφα.

Ο Καλαματιανός έκανε δεκτό το αίτημα και πράγματι ο Τεμπονέρας απελύθη. Αφού μάλιστα είχε ζητήσει να τον απολύσουν από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος εμφανίστηκε ξαφνικά στην εκδήλωση των τριών, όπου όταν του πρότειναν να πάρει τον λόγο για να απευθύνει χαιρετισμό είχε πει «έχει εκπρόσωπο ο ΣΥΡΙΖΑ», δείχνοντας τον Τεμπονέρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης