Στο Εκλογοδικείο, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, εκτός των ενστάσεων κατά του κόμματος των Σπαρτιατών, συζητήθηκαν ακόμα τρεις ενστάσεις.

Ειδικότερα, συζητήθηκε η ένσταση του υποψήφιου βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ Αθανάσιου Σταυρόπουλου, ο οποίος στρέφεται κατά του βουλευτή του ίδιου κόμματος και της ίδιας εκλογικής περιφέρειας Ιωάννη Γιάτσου. Εισηγήτρια στην υπόθεση ήταν η αρεοπαγίτης Ελπίδα Σιμιτοπούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, συζητήθηκε η κοινή ένσταση του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας- Ζωή Κωνσταντοπούλου» και του βουλευτή της Β΄ Πειραιά του ίδιου κόμματος Χρήστου Αρίδα, που στρέφεται κατά της ΝΔ και του βουλευτή Β΄ Πειραιά της ΝΔ Ιωάννη Τραγάκη. Εισηγητής στην υπόθεση ήταν ο αρεοπαγίτης Κλεόβουλος-Δημήτριος Κοκκορός.

Κατά 14 βουλευτών και αναπληρωματικών βουλευτών της Δωδεκανήσου από τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, στρέφεται με ένστασή του ο δικηγόρος Βασίλης Πάππους.

Ειδικότερα, από το χώρο της ΝΔ στρέφεται κατά Ιωάννη Παππά, Εμμανουήλ Κόνσολα, Βασίλη Υψηλάντη, Ιατρίδη Τσαμπίκα, Αντώνη Γιαννικούρη, Αικατερίνης-Στυλιανής Εμμανουήλ, Παρασκευής Φτακλάκη, από τον, χώρο του ΣΥΡΙΖΑ κατά Κατερίνας Γαβαλά, Αικατερίνης Βολονάκη, Ελευθερίας Οίκουτα, Μιχάλη Χανιώτη και από το χώρο του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ κατά Γιώργου Νικητιάδη, Παναγιώτη Κουνάκη και Φώτη Χατζηδιάκου (απεβίωσε). Εισηγήτρια στην υπόθεση ήταν η αρεοπαγίτης Ελένη Θεοδωρακοπούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Πάππους υποστήριξε ότι η υπ΄αριθμ. 952023 απόφαση της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου για την ανακήρυξη των κομμάτων είναι λανθασμένη, καθώς έγινε εσφαλμένη ερμηνεία του Συντάγματος και της εκλογικής νομοθεσίας και ζήτησε την επανάληψη των βουλευτικών εκλογών στα Δωδεκάνησα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης