Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο Πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να μην συμμετάσχει ούτε καν μέσω Skype στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και αντ’ αυτού έστειλε επιστολή στην οποία υποστηρίζει ότι το ερωτηματολόγιο που δημοσιεύτηκε στον isyriza έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και παράλληλα άφησε αιχμές προς στελέχη του κόμματος τα οποία καλεί να «σταματήσουν να κυνηγούν χίμαιρες και να τροφοδοτούν σενάρια συνωμοσιολογίας».

Ο Στ. Κασσελάκης επισημαίνει στην επιστολή που διέρρευσε στον Τύπο ότι βρίσκεται στο Λονδίνο, ενώ παράλληλα αναφέρεται στο επίμαχο «ερωτηματολόγιο» ξεκαθαρίζοντας πως «τα αποτελέσματά του δεν θα δημοσιοποιηθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζει, επίσης, πως το επερχόμενο συνέδριο του κόμματος «δεν είναι καταστατικό» και παραπέμπει στο «τακτικό Συνέδριο που θα γίνει το φθινόπωρο μετά τις Ευρωεκλογές, το οποίο θα είναι καταστατικό».

«Πρέπει να δείξουμε και να αποδείξουμε στην πράξη ότι γνωρίζουμε αυτά που τους απασχολούν και ότι κι εμείς από την πλευρά μας είμαστε πρόθυμοι να τους ακούσουμε με προσοχή και να ανοίξουμε μια παραγωγική και δημοκρατική συζήτηση για όλα. Πρόκειται για υπαρξιακή ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ», αναφέρει χαρακτηριστικά. Δηλώνει πως δεν έχει «καμία διαφωνία με τη λειτουργία της ΠΓ και των Οργάνων γενικά», ωστόσο εκφράζει τη «βαθιά απογοήτευσή του» για τις «επανειλημμένες διαρροές που γίνονται ακόμη και κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων».

Επιπρόσθετα, αφήνει αιχμές κατά των μελών που ζήτησαν έκτακτη συνεδρίαση για «το γνωμοδοτικό ερωτηματολόγιο» και όχι, μεταξύ άλλων, «για τους αγρότες και για τους φοιτητές που είναι στους δρόμους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης παραπέμπει στο Συνέδριο που ξεκινάει την Πέμπτη και καλεί τα μέλη της ΠΓ να σταματήσουν να «κυνηγάνε χίμαιρες» και «να τροφοδοτούν σενάρια συνωμοσιολογίας πως δήθεν θα φτιάξει Ι.Χ. κόμμα, γιατί απογοητεύουν τον κόσμο».

Αναλυτικά η επιστολή

«Αγαπητοί σ. Μέλη της ΠΓ:

Ζητήσατε εκτάκτως τη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας, παρότι το Όργανο συνεδρίασε πριν από λίγες μόλις ημέρες για ζητήματα εκλογής των συντονιστικών των Οργανώσεων Μελών και των Νομαρχιακών Επιτροπών και για άλλα θέματα του Συνεδρίου.

Όπως γνωρίζετε, βρίσκομαι ήδη από χθες στο Λονδίνο, όπου συναντήθηκα με απόδημους Έλληνες και σήμερα το απόγευμα θα μιλήσω στο London School of Economics, σε εκδήλωση που έχει τίτλο «Η σύγχρονη Αριστερά για μία προοδευτική διακυβέρνηση» και μέχρι τότε, από νωρίς σήμερα, ακολουθώ πρόγραμμα πυκνών συναντήσεων με επενδυτικούς και επιχειρηματικούς φορείς, με την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου και με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα.

Ως εκ τούτου αδυνατώ να παραστώ στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που ζητήσατε να συγκληθεί εκτάκτως επ’ αφορμής του ότι, ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απηύθυνα προς τα μέλη του κόμματος – μέσω του isyriza – ένα ερωτηματολόγιο συμβουλευτικού χαρακτήρα, για μια σειρά θεμάτων που αφορούν από την εικόνα και τα σύμβολα έως τη λειτουργία του κόμματός μας.

Τα αποτελέσματα αυτού του ερωτηματολογίου δεν θα δημοσιοποιηθούν. Δεν είμαστε δημοσκοπική εταιρεία. Θα είναι όμως χρήσιμο εργαλείο και για τα Όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και για εμένα, στις αποφάσεις μας.

Επειδή είστε όλοι έμπειρα κομματικά στελέχη, γνωρίζετε πολύ καλά ότι το επικείμενο έκτακτο Συνέδριο δεν είναι καταστατικό. Επομένως, ανοίγει μία συζήτηση, δεν λαμβάνονται καταστατικές αποφάσεις.

Για αυτά θα αποφασίσουμε στο τακτικό Συνέδριο που θα γίνει το φθινόπωρο μετά τις Ευρωεκλογές, το οποίο θα είναι καταστατικό. Το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό.

Όντως θα έπρεπε να είχαν προηγηθεί τα δύο Συνέδρια, το πολιτικό/προγραμματικό και το καταστατικό, πριν από την εκλογή Προέδρου. Δεν ήμουν στα όργανα, όταν αποφασίσατε να προηγηθεί εκλογή Προέδρου σε χρόνο dt.

Γιατί λοιπόν έβαλα αυτό το ερωτηματολόγιο;

Ακριβώς διότι πρόκειται για θέματα που συζητούνται ήδη από τα μέλη και τους φίλους μας, και μάλιστα έντονα. Πρέπει να δείξουμε και να αποδείξουμε στην πράξη ότι γνωρίζουμε αυτά που τους απασχολούν και ότι κι εμείς από την πλευρά μας είμαστε πρόθυμοι να τους ακούσουμε με προσοχή και να ανοίξουμε μια παραγωγική και δημοκρατική συζήτηση για όλα. Πρόκειται για υπαρξιακή ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Η ανάγκη, άλλωστε, των μελών μας να επικοινωνήσουν μαζί μας και να εκφράσουν τις απόψεις τους, αποδεικνύεται από το τεράστιο ενδιαφέρον και την πολύ μεγάλη ανταπόκριση που έχει το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο μέσα σε δύο μόλις ημέρες (και τα εξαιρετικά χρήσιμα σχόλια και προτάσεις για τη λειτουργία του κόμματος). Οι απαντήσεις των μελών θα συλλεχθούν, θα κωδικοποιηθούν και στον κατάλληλο χρόνο (εν’ όψει του καταστατικού συνεδρίου) θα τις συζητήσουμε μαζί στα Όργανα.

Επισημαίνω ότι δεν έχω καμία διαφωνία με τη λειτουργία της Π.Γ και των Οργάνων γενικά, παρά την βαθιά απογοήτευσή μου για τις επανειλημμένες διαρροές που γίνονται ακόμη και κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων και που με αυτόν τον τρόπο δυστυχώς έχουν ευτελίσει την αξιοπιστία του Οργάνου. Για να είμαι δίκαιος, μέχρι και στο Προεδρείο της ΚΟ γίνονται διαρροές, άρα ίσως να είναι ένα ζήτημα ευρύτερο στο κόμμα από την καταστατική λειτουργία.

Έχω αποδείξει ότι δεν φείδομαι κόπου και ενέργειας, όταν πρόκειται για τη συμμετοχή μου σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία του κόμματος. Θυμίζω μόνο ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουμε διοργανώσει δύο απολύτως επιτυχημένα και παραγωγικά Αναπτυξιακά Συνέδρια, έχω επισκεφθεί πολλά μπλόκα αγροτών, με τους αγρότες να αγκαλιάζουν την παρουσία μου, έχω μετάσχει στην όλως ενδιαφέρουσα και επίκαιρη εκδήλωση για την Παιδεία που διοργάνωσε η Κ.Ο μαζί με το Τμήμα του κόμματος, συμμετείχα στην εκδήλωσή μας στις Βρυξέλλες για το έγκλημα στα Τέμπη και συμπαραστάθηκα στους γονείς των θυμάτων, και βέβαια έχω παρευρεθεί σε αρκετές εκδηλώσεις Οργανώσεων Μελών και της Νεολαίας μας, προκειμένου να ακούσω και να συνομιλήσω με τα μέλη και τους φίλους μας.

Είναι δυνατόν να φοβόμαστε να ρωτήσουμε τα μέλη μας, ειδικά μετά από δύο εκλογικές ήττες που φανέρωσαν βαθύ έλλειμμα γείωσης με την κοινωνία; Που είδαν τη ΝΔ να κερδίζει με 2 -3 φορές τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ; Που έφεραν το κόμμα μας από το 32% στο 18%; Αν δε ρωτάς τα μέλη υπό τέτοιες συνθήκες, πότε τα ρωτάς;
Να μάθουμε όλοι -και πρώτος ο Πρόεδρος- να ακούμε επιτέλους.
Πόσο ακόμα να αγνοούμε τα μέλη μας και την κοινωνία;

Γιατί δεν ζητήθηκε ποτέ να συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία για τους αγρότες και για τους φοιτητές που είναι στους δρόμους, για τα φάρμακα που θα πληρώνουν όλοι οι πολίτες από την τσέπη τους με τις ανάλγητες αποφάσεις του Άδωνη Γεωργιάδη, για το σχέδιο νόμου του κ. Φλωρίδη που γυρίζει το ποινικό μας σύστημα εβδομήντα χρόνια πίσω, για την καμπάνια της ακρίβειας που δεν ξεκίνησε ακόμη, για την καμπάνια της στέγασης κι ένα σωρό ακόμη προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, την οποία αγνοεί επιδεικτικά η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη;

Πολιτική Γραμματεία για το γνωμοδοτικό ερωτηματολόγιο; Για την εσωκομματική επιρροή του καθενός σε ένα κόμμα που αποδείχτηκε μη κυβερνητικό και οφείλει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας, η οποία υποφέρει και δεν βλέπει διέξοδο ούτε και ελπίδα.

Το Συνέδριο που έχει προγραμματιστεί να αρχίσει την Πέμπτη θα γίνει! Θα είμαι εκεί. Όλοι μας θα είμαστε εκεί!

Ως τότε το άγχος μας και η αγωνία μας πρέπει να είναι να συζητηθούν τα ζητήματα που πραγματικά αφορούν την κοινωνία και να βρει σε αυτό το συνέδριο τις λύσεις και τις απαντήσεις που ψάχνει.

Σας προτρέπω να κατευθύνετε όλες τις δυνάμεις και όλη την ενέργειά σας προς την κατεύθυνση αυτή.

Σταματήστε να κυνηγάτε χίμαιρες, να τροφοδοτείτε σενάρια συνωμοσιολογίας πως δήθεν θα φτιάξω Ι.Χ. κόμμα, γιατί απογοητεύουμε τον κόσμο μας.
Ι.Χ. κόμμα που ακούει τα μέλη του, δεν υπάρχει.
Ι.Χ. είναι το κόμμα που θέλει τα μέλη του χειροκροτητές στην ήττα.

Προσωπικά, θα ακούω τα μέλη, θα με συμβουλεύουν, θα κάνω όσα τους υποσχέθηκα για ένα ανοιχτό κόμμα των μελών.
Αυτά τα μέλη (και καμία «παράδοση») μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αυτό ακριβώς το αίτημα: να τους ακούω.

Σας προσκαλώ λοιπόν να τους ακούσουμε μαζί.

Συντροφικά,

Στέφανος Κασσελάκης
Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Έκτακτη σύγκληση της Κ.Ε του κόμματος

H απόφαση του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη να μην συμμετάσχει στη σημερινή συνεδρίαση, ούτε μέσω τηλεδιάσκεψης, πυροδότησε εκ νέου την οργή των μελών του οργάνου τα οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- προτείνουν την σύγκληση έκτακτης Κεντρικής Επιτροπής.

Η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Το κλίμα είναι βαρύ. Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η δήλωση του Γιάννη Ραγκούση κατά την προσέλευσή του στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλω να υπενθυμίσω ότι τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας έχουν εκλεγεί ως μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από την ίδια εκλογική βάση, από τα χιλιάδες μέλη του κόμματος, τα οποία εξέλεξαν Πρόεδρο και τον Στέφανο Κασσελάκη» με τον πρώην υπουργό να καταλήγει: «Μηδένα προ του τέλους μακάριζε».

Κούλογλου: Πληροφορούμαι πως θα υπάρξει πρόταση μομφής κατά του κ. Κασσελάκη

Για πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη έκανε λόγο ο Στέλιος Κούλογλου μέσα στις επόμενες ώρες και μέρες.

«Μετά τον Κασσελάκη θα υπάρξουν πολλοί, αλλά στην πραγματικότητα το παιχνίδι έχει τελειώσει, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε μια πολύ βαθιά κρίση. Εδώ δεν πάνε τα μέλη να ψηφίσουν για το συνέδριο. Νομίζω ότι θα δούμε κι άλλα επεισόδια στο ίδιο σίριαλ. Πληροφορούμαι πως θα υπάρξει πρόταση μομφής κατά του κ. Κασσελάκη. Νομίζω πως ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να το παρατήσει έτσι εύκολα, άρα θα έχουμε διαφορές συγκρούσεις», ανέφερε.

Φουλ επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ραγκούση

Φουλ επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έκανε στην ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία ο Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή την πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη να θέσει στα μέλη ερωτηματολόγιο για το όνομα, την ταυτότητα και το μέλλον του κόμματος μέσω του isyriza. Όπως επισήμανε, με την απόφασή του ο Στέφανος Κασσελάκης να θέσει πριν από το συνέδριο θέματα ταυτότητας του κόμματος, το ακύρωσε εκ των πραγμάτων και μαζί τη δυνατότητα ανασύνταξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εν όψει εκλογών.

Ο Γιάννης Ραγκούσης αποδίδει πλήρεις ευθύνες στον Στέφανο Κασσελάκη για τη δημοσκοπική κατακρήμνιση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και για ένα πρόωρο blame-game ενόψει ευρωεκλογών, επισημαίνοντας ότι έλαβαν ο ίδιος ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του «μια σειρά από λανθασμένες πρωτοβουλίες», σχόλια όπως αυτό περί «άρρωστης αξιωματικής αντιπολίτευσης» ή η δημοσιότητα που πήρε η δήλωσή του ότι του έγινε πρόταση υπουργοποίησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Γιάννης Ραγκούσης αναφέρθηκε αρχικά στην κακή δημοσκοπική εικόνα του κόμματος. Είπε συγκεκριμένα:«Υπάρχει ένας ελέφαντας μέσα στο δωμάτιο. Κι αυτός δεν είναι ούτε το ερωτηματολόγιο ούτε το συνέδριο. Είναι η συνεχής υποχώρηση της κοινωνικής και δημοσκοπικής επιρροής του κόμματος. Κι επειδή με αυτήν την επιστολή, πιθανότατα ξεκίνησε ένα πρόωρο blame game ενόψει ευρωεκλογών, θα πω καθαρά ότι για την κακή δημοσκοπική εικόνα, υπεύθυνη δεν είναι η Πολιτική Γραμματεία. Ευθύνη έχουν μια σειρά από λανθασμένες πρωτοβουλίες που λήφθηκαν από τον Πρόεδρο και τους άμεσους συνεργάτες του, ιδίως τους τελευταίους δύο μήνες».

Όπως σημείωσε, «η Πολιτική Γραμματεία ποια ευθύνη είχε για την αρνητική δημοσιότητα που προκαλέσαμε, για παράδειγμα με δηλώσεις περί «άρρωστης αξιωματικής αντιπολίτευσης», με το δάνειο Προέδρου στο κόμμα, με την πρόταση υπουργοποίησης του Στ.Κασσελάκη, με τη διαφοροποίηση βουλευτών από την κομματική γραμμή για την ισότητα στο γάμο, που τελικά εξελίχθηκε εντελώς άδικα για 34 βουλευτές μας που ανέλαβαν το πολιτικό κόστος και έμειναν πιστοί στις αρχές μας».

Ο Γιάννης Ραγκούσης εξήγησε ότι δεν διαφωνεί με το ερωτηματολόγιο και με τη δυνατότητα των μελών να εκφραστούν και να πουν τη γνώμη τους για σειρά θεμάτων, τόνισε όμως ότι αυτά τα ερωτήματα «πρέπει να τίθενται με τον σωστό επιστημονικά τρόπο».

Και πρόσθεσε: «Διαφωνώ με τον Πρόεδρο που ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα των όσων απαντήσουν τα μέλη. Αυτό θα είναι βαρύτατη προσβολή στα μέλη του κόμματος που θα συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο».

Ο Γιάννης Ραγκούσης δεν έμεινε μόνο εκεί, πρόσθεσε ότι με τις κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη το συνέδριο, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Πέμπτη, έχει ήδη τελειώσει.

Και σημείωσε: «Το συνέδριο είναι η κορυφαία στιγμή των μελών του κόμματος. Το συνέδριο είναι ώρα των μελών. Και δυστυχώς το ερωτηματολόγιο με τα συγκεκριμένα ταυτοτικά ερωτήματα που θέτει, εκ των πραγμάτων, έληξε το συνέδριο θέσεων πριν καν αυτό ξεκινήσει. Με άλλα λόγια το συνέδριο αναβλήθηκε ήδη».

Όπως επισήμανε αυτό έγινε γιατί «η πρωτοβουλία να θέσει αυτά τα θέματα μετά το τέλος του προσυνεδριακού διαλόγου και όχι στην αρχή του, ακυρώνει την κορυφαία στιγμή των μελών. Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι έχει πια νόημα να συζητάς για τα δευτερεύοντα θέματα σε ένα κόμμα που δεν ξέρεις πως ονομάζεται, που πηγαίνει κ.ο.κ.»

«Άρα η πρωτοβουλία του Προέδρου ακύρωσε το συνέδριο των μελών και μαζί και την τελευταία ευκαιρία για ανασύνταξή μας ενόψει ευρωεκλογών», κατέληξε.

Δείτε φωτογραφίες:

Ο Μανώλης Καπνισάκης

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης

Ο Νίκος Παππάς

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ο Γιάννης Ραγκούσης

Ο Διονύσης Τεμπονέρας

Η Ρένα Δούρου

Ο Γιώργος Τσίπρας

Η Κατερίνα Νοτοπούλου

Ο Πάνος Ρήγας

Η Όλγα Γεροβασίλη

Ο Κώστας Ζαχαριάδης

Το χρονικό των αντιδράσεων

Την άμεση σύγκληση του οργάνου ζήτησαν 17 από τα 24 μέλη του κόμματος, με επιστολή προς τον πρόεδρο και τους γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το ερωτηματολόγιο του iSYRIZA. Ανάμεσα στα μέλη που προέβησαν στην παραπάνω ενέργεια ήταν και πρόσωπα που στήριξαν τον νυν πρόεδρο στις εσωκομματικές εκλογές, όπως ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς και πλέον παίρνουν αποστάσεις από τις επιλογές Κασσελάκη.

Τα προαναφερθέντα 17 μέλη ήταν οι: Παναγιώτα Μπελώνη Αράπη, Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ζωή Καρκούλια, Μαρία Κουβέλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Ραγκούσης, Πάνος Ρήγας, Νίκος Σκορίνης, Ελένη Συμεωνίδου, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Διονύσης Τεμπονέρας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε ανάρτησή του το Σάββατο ζήτησε από όσους επιθυμούν να μπουν στην ιστοσελίδα του iSyriza και να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο που αφορά την αλλαγή της ονομασίας του κόμματος και της ιδεολογικής του ταυτότητας. «Ζητώ τη γνώμη σας. Γιατί ο νέος κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανήκει σε εσάς. Θα αλλάξουν πάρα πολλά στον νέο ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινάει με το συνέδριό μας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τον «χορό» των αντιδράσεων άνοιξε πρώτη η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία με ανάρτησή της ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και όπως τόνισε «πέντε ημέρες πριν από το συνέδριο, επιλέγονται και τίθενται, εν είδει ερωτηματολογίου δημοσκόπησης, ζητήματα ταυτοτικά, που αποτελούν συνεδριακές αποφάσεις και καταστατικές θέσεις του κόμματός μας».

Δεν μπορεί να μην επισημανθεί το γεγονός πως η Όλγα Γεροβασίλη συνδέεται στενά με τον Αλέξη Τσίπρα. Όλα δείχνουν ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η παρέμβαση της Αντιπροέδρου της Βουλής και πρώην Υπουργού, καθώς η αναφορά της στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα καταδεικνύει ότι αυτή είχε τις «ευλογίες» του πρώην Πρωθυπουργού.

Επικριτικά στο ερωτηματολόγιο για αλλαγής ονόματος, λογοτύπου και ιδεολογικής ταυτότητας, στάθηκαν επίσης ο Χρήστος Σπίρτζης, η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Πάνος Ρήγας,  ενώ, από πλευράς των νεοπροεδρικών η Θεοδωρα Τζάκρη έκανε λόγο για «αρχηγίσκους».

Ο Χρήστος Σπίρτζης, από την πλευρά του είπε χθες στην ΕΡΤ ότι δεν πρόκειται να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο και υποστήριξε ότι «είναι απαράδεκτο να μην έχει καταθέσει ο πρόεδρος τις θέσεις του σε αυτά τα ζητήματα στα όργανα του κόμματος. Θεωρώ απαράδεκτο να βγάζει ένα ερωτηματολόγιο. Δεν κάνουμε μετρήσεις». Ο Χρήστος Σπίρτζης συμφωνεί με την Όλγα Γεροβασίλη που ζητεί έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ πρόσθεσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα.

Ο Πάνος Ρήγας ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του ότι “ο πρόεδρος θα έπρεπε να διαμορφώσει συνθήκες σύνθεσης και συλλογικής λειτουργίας. Η εμφάνιση ενός ερωτηματολόγιο για ταυτοτικά ζητήματα που αποτελούν θέματα συνεδρίου χωρίς να γνωρίζω ως μέλος της Π.Γ την ανάγκη και σκοπιμότητα, αυτοβούλως από τον πρόεδρο, δεν συμβάλλει στην συλλογική μάχη που έχουμε να δώσουμε. Ο πρόεδρος οφείλει άμεσα να πάρει πρωτοβουλία για συνεννόηση”.

Ο Νίκος Παππάς σε δήλωσή του ανέφερε ότι «οι αλλαγές του καταστατικού στο συνέδριο το 2022 επιτρέπουν και υποβάλλουν τη συμμετοχή των μελών στη λήψη αποφάσεων. Για αυτό άλλωστε και η ηγεσία μας και η κεντρική επιτροπή έχουν εκλεγεί από τη βάση. Αυτό προβλέπει το καταστατικό, το οποίο μας δεσμεύει όλους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης