«Τόσο η πρωτοβουλία της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και ο χειρισμός από τα άλλα κόμματα έχουν στόχο να συσκοτίσουν τον πραγματικό υπεύθυνο που είναι η εμπορευματοποίηση των λαϊκών αναγκών, το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους και ο αδυσώπητος ανταγωνισμός των μονοπωλιακών ομίλων για να κατακτήσουν με θεμιτά και αθέμιτα μέσα μεγαλύτερα κομμάτια της αγοράς», δήλωσε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος στη Βουλή την Τετάρτη. 

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε επίσης ότι αυτές τις ημέρες επιχειρείται αποπροσανατολισμός από τις επικίνδυνες εξελίξεις στα Βαλκάνια και στο Αιγαίο αλλά και από την 4η αξιολόγηση. Ο Νίκος Καραθανασόπουλος είπε ότι αυτή η συζήτηση φιλοδοξεί να αποτελέσει εργαλείο για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών αν και κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν στρατηγική σύγκλιση σε όλες τις κεντρικές επιλογές. «Βρίσκεται σε εξέλιξη μια ανελέητη διαπάλη ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ από την άλλη με λεία τη διακυβέρνηση του τόπου», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ και υπογράμμισε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει «ναι» στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, θα προσπαθήσει να συμβάλει στην πλήρη διερεύνηση, θα συνεχίσει να ξεσκεπάσει τις πραγματικές αιτίες της διαπλοκής και να αποκαλύπτει να νόμιμα και παράνομα σκάνδαλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το μεγάλο σκάνδαλο είναι η τεράστια συσσώρευση πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια», είπε και πρόσθεσε ότι «πάντα τα μονοπωλιακά συγκροτήματα είναι έτοιμα να διαφθείρουν για να γιγαντώνουν τα κέρδη τους» εκτιμώντας ότι το δίπολο που θα παιχθεί στην επιτροπή θα είναι από τη μία η διαπλοκή και το σκάνδαλο και από την άλλη η σκευωρία για να συσκοτισθεί η στρατηγική τους σύγκλιση.

«Οι πρακτικές της NOVARTIS είναι πρακτικές που ακολουθούν όλες οι πολυεθνικές σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο. H Siemens, το σκάνδαλο Volkswagen, το σκάνδαλο των εξοπλιστικών ήταν αποτέλεσμα του ίδιου ανταγωνισμού. Αντικειμενική βάση της διαφθοράς είναι ο πόλεμος των πολυεθνικών, στην περίπτωση της NOVARTIS είναι ανταγωνισμός αμερικανικών και ευρωπαϊκών πολυεθνικών. Είναι ο πόλεμος ανάμεσα στα πρότυπα και γενόσημα φάρμακα», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

«Κανείς είναι υπεράνω εξουσίας. Όλοι πρέπει να ελεγχθούν. To τεράστιο σκάνδαλο όμως είναι ότι πλατιά λαϊκά στρώματα δεν έχουν πρόσβαση στην υγεία και το φάρμακο, είναι οι συνθήκες διαβίωσης των λαϊκών στρωμάτων, είναι το ίδιο το σύστημα που υπηρετείτε. Είναι υποκρισία αυτό που γίνεται σήμερα διότι η υγεία έχει αφεθεί στα ιδιωτικά συμφέροντα», δήλωσε και τόνισε ότι βάση των σκανδάλων είναι η εμπορευματοποίηση των λαϊκών αναγκών, είναι ο σφοδρός και ανελέητος ανταγωνισμός ανάμεσα στις πολυεθνικές για τα μερίδια της αγοράς, και της αγοράς του φαρμάκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης