«Από χθες λέμε στην Κουμουνδούρου, ότι φυσικά και δεν ήταν αιτία ή αφορμή η συνέντευξη που έδωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο κύριος Τσίπρας, ο οποίος κινήθηκε πάνω στην επίσημη γραμμή. Άρα πρέπει να πούμε ότι είναι μια υπερβολή ή μια όχι ψύχραιμη αντιμετώπιση και ανάλυση του τι συνέβη» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά ερωτηθείσα σχετικά με τη δήλωση του κ. Τσίπρα χθες, ότι ενημερώθηκε για τη λύση της σύμβασής του με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Η κ. Κεχαγιά, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ξεκαθάρισε πως το μήνυμα που στέλνει η ηγεσία του κόμματος και «δεν αφορά τα συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν αποχωρήσει, είναι ότι δεν μπορούν να υπάρχουν αργομισθίες στο κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το οποίο όλοι γνωρίζετε, το γνωρίζουμε και από τον προηγούμενο χειμώνα, ότι προσπαθεί να διαχειριστεί τα οικονομικά του, τα οποία είναι οριακά. Δηλαδή γίνεται μια προσπάθεια να φτιάξουμε πάνω και πρώτα από όλα το σπίτι μας, ούτως ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που συνέβη με τον κύριο Γιώργο Τσίπρα είναι το εξής. Τέλη Φεβρουαρίου, αν δεν απατώμαι, ο κ. Τσίπρας αντικαταστάθηκε από τα καθήκοντα του ως διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον κύριο Θάνο Μωραΐτη. Αυτό έγινε διότι ο κύριος Τσίπρας επρόκειτο να κατέβει ως υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας και ειλικρινά το λέω και νιώθω λίγο άχαρα και άκομψα που αναφέρομαι σε αυτά τα γεγονότα, αλλά από τη στιγμή που χρειάζονται επεξήγηση είναι καλό να γίνει για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις, είχε ζητήσει από το κόμμα να παραταθεί η σύμβασή του για ένα χρονικό διάστημα ενός μήνα, ούτως ώστε να έχει μια απαιτούμενη ασφαλιστική κάλυψη. Το αίτημά του λοιπόν αυτό ικανοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μάλιστα η σύμβασή του παρατάθηκε και δεν διακόπηκε, μολονότι ο ίδιος δεν προσέφερε υπηρεσίες και μέχρι τις ευρωεκλογές. Επομένως, η λύση της σύμβασης με τον κύριο Τσίπρα και επαναλαμβάνω, κατά τη γνώμη μου δεν πρόκειται για απόλυση, ήταν κάτι το οποίο γνώριζε ο κ. Τσίπρας από τη στιγμή που δεν προσέφερε υπηρεσίες στο κόμμα. Να επισημάνω ότι δεν ήταν επιστημονικός συνεργάτης. (…) Ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε έμμισθη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν το προηγούμενο Οκτώβριο ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθήκοντα που τερματίστηκαν τον προηγούμενο Φεβρουάριο, τέλη Φεβρουαρίου πρέπει να ήταν, για να κατέβει ο κ. Τσίπρας ευρωβουλευτής και αντικαταστάθηκε από τον κύριο Μωραΐτη. Άρα νομίζω ότι δημιουργούνται θέματα και εντυπώσεις, τα οποία όμως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν ισχύει πως απομακρύνονται όποιοι διαφωνούν με τον κύριο Κασσελάκη, απάντησε η κ. Κεχαγιά σε σχετική ερώτηση. «Το συνολικότερο μήνυμα είναι ότι το κόμμα δεν αντέχει οικονομικά να καταβάλει μισθούς σε πρόσωπα, όποια κι αν είναι αυτά τα οποία δεν εκτελούν υπηρεσίες για το κόμμα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. (….) Ειδικά για τον κύριο Τσίπρα έχω την αίσθηση, γιατί νομίζω ότι αυτοί είναι οι αξιακοί του κώδικες, δεν μπορεί να συμφωνήσει και να συμφωνεί στο ότι πρέπει ένα στέλεχος να αμείβεται και να πληρώνεται την ώρα που ο αντικαταστάτης του, να το πω και αυτό, ο κύριος Θάνος Μωραΐτης ακόμη δεν έχει πληρωθεί» συμπλήρωσε.

«Ο κύριος Κούγιας έχει επιλέξει να ευτελίζει το δημόσιο λόγο και μάλιστα με χυδαιότητα…»

Σχετικά με την πρόσφατη επίθεση που δέχτηκε ο κύριος Κασσελάκης από τον κύριο Κούγια, η κ. Κεχαγιά ανέφερε τα εξής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κύριος Κούγιας έχει επιλέξει να ευτελίζει το δημόσιο λόγο και μάλιστα με χυδαιότητα, χωρίς να υπάρχει κάποιο ίχνος σεβασμού και κάποια πειστική αιτιολόγηση των όσων λέει. Ο Στέφανος Κασσελάκης και σε αυτό θα μείνω εγώ, κάλεσε χθες όλους τους προοδευτικούς πολίτες, όλους τους ανθρώπους που είναι νομικοί και ανήκουν και στο Δικηγορικό Σύλλογο και θεωρούν ότι πρέπει να τερματιστεί πια αυτή η χυδαία συμπεριφορά εκ μέρους του κυρίου Κούγια, να συμπαραταχθούν μαζί του ούτως ώστε όλοι μαζί να πάνε στον εισαγγελέα και να δουν τι μπορεί να γίνει με τη συγκεκριμένη υπόθεση και τη συγκεκριμένη στάση, η οποία εντείνεται. Δεν μπορεί ο κύριος Κούγιας και εδώ δεν αναφέρομαι μόνο στο πρόσωπο του κυρίου Κασσελάκη να επιτίθεται σε οποιοδήποτε πρόσωπο επειδή διαφωνεί μαζί του με χυδαιότητες, με ύβρεις και προκαλώντας τέτοιες συζητήσεις στο δημόσιο λόγο αλλά και στην πολιτική ζωή του τόπου. Γιατί εξ όσων θυμάμαι ο κ. Κούγιας γενικώς αναμειγνύεται σε όλα τα θέματα που αφορούν τις εξελίξεις και τα κοινά και όχι μόνο στα πολιτικά».

Για τη συζήτηση περί Κεντροαριστεράς

Όσο αφορά στις ζυμώσεις που έχουν ξεκινήσει στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ερωτηθείσα η κ. Κεχαγιά, εάν στον ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει η συζήτηση που έχει ανοίξει και στο ΠΑΣΟΚ, απάντησε «να μην μπερδεύουμε. Στο ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει μια συζήτηση που έχει να κάνει με την αμφισβήτηση του ρόλου του κ. Νίκου Ανδρουλάκη. Εμείς δεν έχουμε τέτοια συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος. Δεν έχουμε συζήτηση αμφισβήτησης του προσώπου του κυρίου Κασσελάκη, ο οποίος μάλιστα εξελέγη πέρυσι τον Σεπτέμβριο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Μάλιστα, η κ. Κεχαγιά, επισήμανε ότι πρώτος ο κ. Κασσελάκης είναι εκείνος ο οποίος αναφέρθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος σχετικά με τις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς βλέπει την ώσμωση και τις διεργασίες που συντελούνται και σε επίπεδο κοινωνίας και λέει το εξής, πως «εφόσον η κοινωνία πιστεύει ότι πρέπει να προχωρήσει και να συγκροτηθεί ένα ευρύτερο σχήμα, ένας κυβερνητικός φορέας που θα εκπροσωπεί και θα αντιπροσωπεύει αυτό που λέμε ως ενιαία κεντροαριστερά, εγώ είμαι παρών και θα θέσω τον εαυτό μου εφόσον τεθεί θέμα ανάδειξης του υποψηφίου πρωθυπουργού, γιατί γι’ αυτό μιλάμε. Θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση της βάσης».

Απαντώντας τέλος, στο πόσο είναι εφικτή είναι τελικά μια σύγκλιση μεταξύ των δύο κομμάτων, επισήμανε πως «σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες».

«Ο δυνάμει κυβερνητικός εταίρος, το ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται σε μία περίεργη φάση. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε επίπεδο Βουλής θα αρχίσουμε να καταθέτουμε από κοινού προτάσεις νόμου, ούτως ώστε να πιέζουμε την κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη. Και μην ξεχνάμε και αυτό είναι σημαντικό για να το κατανοήσουν και οι ακροατές μας. Στην όλη αυτή συζήτηση υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής, ότι θέλουμε οι προοδευτικές δυνάμεις να φύγει η δεξιά του κυρίου Μητσοτάκη. Αυτή είναι η αφετηρία. Δεν είναι τα πρόσωπα ή οι διαθέσεις των προσώπων. Η αφετηρία είναι αν θέλουμε να φύγει η νεοφιλελεύθερη συνταγή του κυρίου Μητσοτάκη, η οποία δεν αλλάζει το μείγμα της πολιτικής της. Να επισημάνω ότι καταθέσαμε χθες τροπολογία για την κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό, μία νομοθεσία, ένας νόμος που πέρασε ενώ δεν υπήρχε στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και κάνει πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες να μην μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα» σημείωσε καταλήγοντας η κ. Κεχαγιά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης