Για στροφή τόσο του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου, όσο και των αναλυτών αλλά και απλών πολιτών εναντίον του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη κάνει λόγο με σημερινό του δημοσίευμα το Business Insider.

Ειδικότερα το Business Insider αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης να πραγματοποιήσει έναν ανασχηματισμό της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ακόμη υπενθυμίζει το δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο ο Γιάνης Βαρουφάκης βρίσκεται απόλυτα απομονωμένος.

Μάλιστα με καυστικό ύφος ο αρθρογράφος του Βusiness Insider παρομοιάζει τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας με τον εκκεντρικό ποδοσφαιριστή Mario Balotelli. «Ο Βαρουφάκης μετατρέπεται στον Mario Balotelli των υπουργών Οικονομικών της Ευρώπης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα το αμερικανικό δίκτυο προειδοποιεί ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία σύντομα, τότε η Ελλάδα κινδυνεύει να ξωμένει από ρευστό τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Καταλήγοντας τονίζει ότι παραμένει έναν αναπάντητο ερώτημα το αν ο Γ. Βαρουφάκης θα βρίσκεται στη σημερινή του θέση, του υπουργού Οικονομικών, το καλοκαίρι.