«Εμείς δεν πέφτουμε στην παγίδα της έντασης και της πόλωσης, αλλά δεν αφήνουμε τίποτα αναπάντητο» διαμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής». Όπως τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, η διεθνοποίηση της τουρκικής προκλητικότητας σε συνδυασμό με την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας και τις διεθνείς συμμαχίες αποτελούν τους πυλώνες της στρατηγικής μας. Αποκρυσταλλώνοντας το μήνυμά του, υπογράμμισε ότι το Διεθνές Δίκαιο είναι το «όπλο» μας απέναντι στον αναθεωρητισμό».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι η Άγκυρα ήταν εκείνη που παραβίασε την «κόκκινη γραμμή» που είχε θέσει ο πρωθυπουργός στον Τούρκο Πρόεδρο, ότι δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση η κυριαρχία των νησιών μας και κατέστησε σαφές ότι οι παράλογες, ανιστόρητες και ανυπόστατες αιτιάσεις, ο επεκτατικός αναθεωρητισμός και οι οθωμανικές φαντασιώσεις δεν έχουν θέση σε ένα σύγχρονο κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρεται, επίσης, στη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και τον αναθεωρητισμό, στις επιτυχίες της ελληνικής διπλωματίας τα τελευταία τρία χρόνια καθώς και στη «στρατηγική αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης