«Έκανα ένα πολύ μεγάλο ατόπημα και θέλω να το δηλώσω δημοσίως. Έκανα μια πολύ ατυχή παρομοίωση που ενείχε έναν πολύ μεγάλο βαθμό ακρότητας, αστοχίας και τοξικότητας, και σε αυτό θέλω να είμαι ειλικρινής» δήλωσε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χριστόφορος Βερναρδάκης.

«Ζήτησα συγνώμη, διότι ακριβώς, ενώ ξεκινάς θέλοντας να κάνεις μια παρομοίωση, αν έλεγα παραδείγματος χάρη ότι η κ. υπουργός είναι η Μήδεια της Δημόσιας Παιδείας, πιθανώς να μην υπήρχε κάποια αντίρρηση. Αλλά η εμπλοκή με ένα πρόσωπο της δημοσιότητας που είναι από τις πιο επώδυνες υποθέσεις αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία δημιουργεί συνειρμούς που είναι αρνητικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ομολογώ ότι δεν το εκτίμησα, νόμιζα ότι θα ήταν ένα πιο χαλαρό μήνυμα. Ήταν μια παρομοίωση που ήθελα να δείξω ότι η πολιτική της κυρίας υπουργού “πνίγει” τη Δημόσια Παιδεία όπως μια σύγχρονη Μήδεια μπορεί να πνίξει τα παιδιά της. Βεβαίως επειδή το πρόσωπο αυτό είναι απολύτως τοξικό και αυτή η συσχέτιση είναι πραγματικά εξωφρενική», είπε ο κ. Βερναρδάκης.

Η συσχέτιση με τη Μήδεια θα ήταν πιο αποδεκτή. Και θέλω να πω ότι στην παρομοίωση αυτή κάνω ένα δεύτερο ατόπημα, επίσης πολύ σοβαρό, αμφισβητώ το τεκμήριο αθωότητας που έχει το πρόσωπο αυτό. Θέλω και για αυτό να ζητήσω συγνώμη, γιατί κάνω μια παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας. Βεβαίως, με κατηγορούν τα κανάλια που έχουν βγάλει αποφάσεις προ 4μήνου.

Αυτό εν πάση περιπτώσει είναι μια διαφορετική συζήτηση, εγώ οφείλω να ζητήσω συγνώμη και για αυτό. Έκανα λάθος προσπαθώντας να κάνω μια παρομοίωση που να γίνει άμεσα κατανοητή. Δεν ήθελα να υπαινιχθώ ότι η υπουργός ταυτίζεται με μια κατηγορούμενη για τέτοια εγκλήματα, εννοείται αυτό. Γι’ αυτό και δεν είπα ότι ταυτίζεται με το όνομα, έβαλα πρώτα ερωτηματικό και είπα “Πισπιρίγκου της δημόσιας παιδείας” με ερωτηματικό. Μη δικαιολογούμαι, είναι σαφές ότι υπέπεσα σε ένα πολύ μεγάλο σφάλμα» συμπλήρωσε ο κ. Βερναρδάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης