Στην αναγραφή των ονομάτων των νεκρών της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του, λέγοντας πως «θα πρέπει να σβηστούν άμεσα».

Όπως τόνισε ο κ. Βορίδης, «το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι το σπουδαιότερο σημείο μνήμης, ένας τόπος ιερός και αφορά στους πεσόντες κατά τη διάρκεια των αγώνων του έθνους. Εκεί είναι γραμμένα τα ονόματα των μεγάλων μαχών που έχουμε δώσει. Είναι ένα μνημείο, με το οποίο τιμάμε τη μνήμη όλων των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα. Δεν έχει καμία θέση η οποιαδήποτε αναγραφή οποιουδήποτε άλλου πράγματος εκεί. Θέλουμε να κάνουμε ένα μνημείο να θυμόμαστε το φρικτό δυστύχημα των Τεμπών; Να το κάνουμε. Αυτό δεν μπορεί να είναι στον Άγνωστο Στρατιώτη […] Είναι ένα μνημείο με συγκεκριμένο προορισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γι’ αυτό κα «δεν πρέπει να μείνουν γραμμένα τα ονόματα των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στο συγκεκριμένο χώρο και φυσικά πρέπει να σβηστούν. και, μάλιστα, άμεσα», διευκρίνισε, σχολιάζοντας ως ενδιαφέρουσα την πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων για ανέγερση μνημείου και «αν σε αυτή τη συζήτηση για το μνημείο για τα Τέμπη πρέπει να εμπλακούν και φορείς της κυβέρνησης, να εμπλακούν. Αλλά, εδώ συζητάμε για τον Άγνωστο Στρατιώτη. Στον Άγνωστο Στρατιώτη δεν θα αναγράφεται τίποτε. Θα αναγράφονται τα ονόματα, τα μέρη, τα σημεία όπου το έθνος πολέμησε και άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις πολεμικές προσπάθειες που έκανε το έθνος για να απελευθερωθεί. Αυτός είναι ο Άγνωστος Στρατιώτης», κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης