Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Νωρίτερα απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχαν καταθέσει βουλευτές, ενώ αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Αύριο Πέμπτη θα τεθεί το νομοσχέδιο σε ψηφοφορία, μετά τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών. Στους 95 ανέρχονται οι βουλευτές που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών, προκειμένου να παρέμβουν στη συζήτηση του νομοσχεδίου. Από αυτούς οι 28 είναι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρεις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας υποβλήθηκαν κατά του νομοσχεδίου από την Ελληνική Λύση, τους “Σπαρτιάτες” και τη Νίκη, όπως ανακοίνωσε με την έναρξη της συνεδρίασης ο προεδρεύων Γιώργος Γεωργαντάς. Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο. Εξάλλου, κατατέθηκε από 21 βουλευτές αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, επί της αρχής και επί του συνόλου των άρθρων του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης