Τον ομόλογό του, πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου της Σλοβακικής Δημοκρατίας, Andrej Danko, υποδέχεται τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Σλοβακικής Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση του Νίκου Βούτση. Αμέσως μετά την υποδοχή του κ. Danko, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στο χώρο της εισόδου του Κοινοβουλίου που οδηγεί στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου.

Στη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου της Σλοβακικής Δημοκρατίας στη Βουλή των Ελλήνων, θα γίνει παρουσίαση, στο χώρο του Περιστυλίου, της φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο «Alexander DubcekΑνθρώπινο πρόσωπο των πολιτικών». Η έκθεση είναι αφιερωμένη στον σημαντικό Σλοβάκο πολιτικό, που το 1968 έγινε το σύμβολο της διαδικασίας αναγέννησης και εκδημοκρατισμού της κοινωνίας, προσπαθώντας να μεταρρυθμίσει το κομμουνιστικό καθεστώς (‘Ανοιξη της Πράγας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Danko θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης