Αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες ανάρτηση του Σπύρου Χατζάρα, υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού, υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος εμφανίζεται με μπλουζάκι με σύμβολο υπέρ της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Μάλιστα, δήλωσε ανοιχτά πως τάσσεται υπέρ του Πούτιν και έγραψε πως δεν συμπαθεί τον Ζελένσκι και τον «Μητσοτακένσκι».

Ο ίδιος ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, τον οποίο οι αντίπαλοί του κατηγορούν ως ρωσόφιλο, ρατσιστή και αντισημίτη, σε χθεσινή του ανάρτηση αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

« Ομολογώ !Συμπαθώ τον Βαλόντια. Υποστηρίζω την #Ρωσία και την #Σερβία. Δεν συμπαθώ τους #Ζελένσκι και τους #Μητσοτακένσκι. Θεωρώ αυτούς που πούλησαν την Μακεδονία Προδότες», ενώ ποζάρει με μπλουζάκι στο οποίο διακρίνεται το «Ζ» που συμβολίζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

 

«Να πάρει θέση το ΠΑΣΟΚ», ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ  

«Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο πρόεδρός του καλούνται να πάρουν άμεσα θέση για τον φιλοναζιστή αντισημίτη Σπύρο Χατζάρα, που ο Γιάννης Σγουρός, ο υποψήφιος τον οποίο στηρίζουν για περιφερειάρχη Αττικής, έχει εντάξει στα ψηφοδέλτιά του», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αντίδρασή του για την ανάρτηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «σίγουρα δεν αποτελεί προοδευτική επιλογή να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Σγουρού ένας άνθρωπος που επιδοκιμάζει δημόσια την εκτέλεση των 200 πατριωτών στην Καισαριανή το 1944 ή αναφέρεται στη Συμφωνία των Πρεσπών ως ‘προδοσία’».

Σημειώνει ότι «ο κ. Σγουρός οφείλει να αποσύρει άμεσα τον συγκεκριμένο υποψήφιο από τα ψηφοδέλτιά του. Διαφορετικά, ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να αποσύρει την υποστήριξή του στο Γιάννη Σγουρό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης