Περισσότερα από 500 έργα των μαθητών του δημοτικού και του γυμνασίου περιλαμβάνει η 17η Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής που διοργανώνει το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης έως τις 27 Απριλίου στο Mediterranean Cosmos. Η φετινή έκθεση, που άνοιξε τις πύλες της στις 4 Απριλίου, είναι αφιερωμένη στο έργο του καταξιωμένου καλλιτέχνη, Γιάννη Μόραλη.

Με πινέλα, χρώματα και μεράκι οι μαθητές του σχολείου μας, ηλικίας 5 έως 14 ετών, ήρθαν σε επαφή με την μοντέρνα λαϊκή τέχνη και έζησαν στιγμές δημιουργίας επιχειρώντας να προσεγγίσουν το έργο του Γιάννη Μόραλη.

Τα έργα των μαθητών φιλοξενούνται στην κεντρική πλατεία του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τρίτη 4 Απριλίου με τη συμμετοχή της χορωδίας του Αριστοτελείου Κολλεγίου, ενώ ο χώρος της έκθεσης μετατρέπεται σε πόλο έλξης για δεκάδες επισκέπτες καθημερινά.

Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο, που θεωρεί ότι η αισθητική αγωγή είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της προσωπικότητας των νέων και τη διαμόρφωση ισορροπημένων χαρακτήρων, στηρίζει έμπρακτα, εδώ και χρόνια, τον ρόλο της τέχνης στην εκπαίδευση.

Υπεύθυνη για την προετοιμασία και την οργάνωση της έκθεσης είναι η καθηγήτρια Αισθητικής Αγωγής του σχολείου, Μελίνα Γαλαμά.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι και τις 27 Απριλίου.