Σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Θάσου, στη Χρυσή Αμμουδιά, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τον Λιμένα, θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά το «Θεατρικό Αντί-σκηνο».

Το σεμινάριο απευθύνεται σε: σπουδαστές – φοιτητές καλλιτεχνικών σχολών (χορού, δραματικές σχολές/ Πανεπιστημιακά Τμήματα, εικαστικές, μουσικές σχολές). Καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους (ηθοποιοί, χορευτές, εικαστικοί, σκηνοθέτες, μουσικοί κα) και ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί ή θέλουν να ασχοληθούν με τη δημιουργική διαδικασία του θεάτρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος του σεμιναρίου είναι η θεατρική εκπαίδευση των κατοίκων και των επισκεπτών απ’ όλη την Ελλάδα, που θα θελήσουν να μάθουν τα μυστικά της τέχνης του θεάτρου γνωρίζοντας, ταυτόχρονα, τις ομορφιές της Θάσου.

Θα λειτουργήσουν δύο τμήματα: ένα για επαγγελματίες και σπουδαστές δραματικών σχολών κι ένα για ερασιτέχνες ηθοποιούς.

Το «2ο Θεατρικό Αντί-σκηνο», διοργανώνουν, από τις 17 έως τις 23 Ιουλίου, στο Δημοτικό Κάμπινγκ του νησιού, ο δήμος Θάσου και η Σχολή Θεάτρου «δήλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εκπαιδευτικό προσωπικό και την τεχνογνωσία θα τα διαθέσουν η σχολή «δήλος». Στα σεμινάρια θα διδάξουν: Ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας, με θέμα «Ένα κείμενο- Μια εμπειρία- Ένα τραγούδι-Μια επιθυμία- Ένα όνειρο». Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Δήμητρα Χατούπη, με θέμα «Κείμενα και αντικείμενα». Ο θεατρικός συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης με θέμα «Γράψε –παίξε το έργο σου». Η σκηνοθέτης Φρόσω Λύτρα με θέμα «Η εξερεύνηση του προσωπικού ύφους των δημιουργών του θεάτρου, μέσα από την λογοτεχνία και την τέχνη της αφήγησης». Ο σκηνοθέτης του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Λάμπης Ζαρουτιάδης με θέμα «Ο ηθοποιός κάτω από τη σκηνή». Η σκηνοθέτης και υπεύθυνη των θεατρικών ομάδων του δήμου Θάσου Δέσποινα Πανταζή με θέμα «Τεχνικές προσεγγίσεις στον ρεαλισμό» και τέλος ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης θα διευθύνει στις 18 Ιουλίου το σεμινάριο με θέμα «Μουσική και αρχαίο δράμα».

Καθημερινά, μόλις δύει ο ήλιος… ο δάσκαλος γιόγκα με θεατρικές σπουδές στη Νέα Υόρκη, Αντώνης Ζούλης θα χαλαρώνει τους συμμετέχοντες στην αμμουδιά με ειδικές ασκήσεις, ενώ για τα παιδιά θα υπάρχει πρωινό και απογευματινό πρόγραμμα με τη φιλόλογο και ηθοποιό Κατερίνα Ζαφειροπούλου, σε ένα προσφερόμενο από τον δήμο θεατρικό παιχνίδι για τα παιδιά των κατοίκων του νησιού, αλλά και όσων γονέων πάρουν μέρος στο σεμινάριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης