Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις μέρες το σεμινάριο αρχαίου δράματος στο Θέατρο Αλώνι στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας του Πηλίου με την παγκοσμίως κορυφαία στο είδος, ηθοποιό και εισηγήτρια, Λυδία Κονιόρδου.

Όπως και πέρσι, οι 26 νέοι ηθοποιοί και σπουδαστές δραματικών σχολών έχουν την ευκαιρία σε διάστημα δύο εβδομάδων να προσεγγίσουν το αρχαίο δράμα με όλες τους τις αισθήσεις, καθώς η εκπαίδευση περιλαμβάνει πρακτική έρευνα και ανάλυση του κειμένου αλλά και εξειδικευμένη σωματική και φωνητική εξάσκηση μέσα στην πλούσια φύση του Πηλίου και στο χώρο του Θεάτρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ιστορία 21 χρόνων στη διοργάνωση θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων υψηλού επίπεδου, το Θέατρο Αλώνι πραγματοποίησε το περασμένο καλοκαίρι για πρώτη φορά το σεμινάριο αυτό με ιδιαίτερη επιτυχία, έχοντας πάντα ως στόχο την εκπαίδευση του νου, της ψυχής και του σώματος. Έτσι φέτος οι συμμετοχές για το σεμινάριο ήταν ιδιαίτερα αυξημένες, με αποτέλεσμα το σεμινάριο να τείνει να καθιερωθεί ως ένας θεσμός για το Θέατρο Αλώνι.

Για αυτή τη χρονιά, το έργο μελέτης των σπουδαστών είναι η Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη. Το δεκαπενθήμερο σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με παρουσίαση-παράσταση το Σάββατο 16 Ιουλίου στο πέτρινο αμφιθεατρικό θέατρο Αλώνι, χωρητικότητας 400 ατόμων, με την εξαιρετική ακουστική και απρόσκοπτη θέα στον Παγασητικό και στις κατάφυτες πλαγιές του Πηλίου. Όπως και πέρσι, η παράσταση αναμένεται να έχει μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό.

Πληροφορίες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη – Ανοιχτή παρουσίαση-παράσταση της εργασίας του θερινού σεμιναρίου αρχαίου δράματος με καθοδήγηση και πρόλογο από τη Λυδία Κονιόρδου.

Σάββατο 16 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ

Είσοδος ελεύθερη

Θέατρο Αλώνι, Άγιος Γεώργιος ΝηλείαςΠηλίου

Τηλ:6973339142

www.theatroaloni.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης