Αφιέρωμα στη γιορτή της μητέρας στο θέατρο Radar

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Μαΐου 2019, 09:51
Αφιέρωμα στη γιορτή της μητέρας στο θέατρο Radar

Το θέατρο Radar προσεγγίζοντας τη μορφή της μητέρας αντιστικτικά ως προς τον ωραιοποιημένο τρόπο της λογοτεχνίας, μέσα από την πραγματικότητα και τη ζωή, η οποία εμπεριέχει και το καλό και το κακό και την τρυφεράδα και τη σκληρότητα και το χιούμορ και τη συγκίνηση, αφιερώνει την παράσταση «Καληνύχτα Μητέρα» σε όλες τις μητέρες, αλλά και τις κόρες και τους γιους, που στη ζωή τους πρωταγωνίστησε η μητέρα.

 Παράλληλα παρουσιάζει έκθεση εικαστικού κοσμήματος αφιερωμένη στη γιορτή της Μητέρας με θέμα «Με τον δικό μου τρόπο».

Η ποικιλία των τεχνικών αναδεικνύει την προσωπικότητα του κάθε εκθέτη, που βασιζόμενος στις γνώσεις που απέκτησε, ελεύθερα δημιουργεί και δικαιώνει ολοκληρωτικά τον τίτλο της έκθεσης της οποίας την επιμέλεια έχει η εικαστικός  Ελένη Δασκαλάκη.

Η έκθεση πλαισιώνεται από  συρμάτινες χορευτικές φιγούρες εμπνευσμένες από την Isidora Dunkan, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί από την Κυριακή Πανούτσου και υλοποιηθεί από την Ιωάννα Παπαστάθη, μαθήτριες και οι δύο της Ελένης Δασκαλάκη.

Η Isidora Dunkan, Μητέρα του σύγχρονου χορού, αρνήθηκε τον αυστηρό τρόπο κίνησης που απαιτούσε το μπαλέτο δοκιμάζοντας πρωτοποριακές χορευτικές κινήσεις από την αρχαία Ελληνική χορογραφία και τις στάσεις των αρχαίων Ελληνικών αγγείων. Η Αντισυμβατική χορεύτρια και χορογράφος από τις σπουδαιότερες του 20ού αιώνα σε όλη της τη ζωή, επεδίωκε τη φυσικότητα του σώματος και την ελευθερία του πνεύματος.

Στην έκθεση πρωταγωνιστούν οι εικαστικές χορευτικές φιγούρες της Isidora Dunkan που συνομιλούν με τις εικαστικές δημιουργίες και ταυτίζονται με πάθος για την ελευθερία της κίνησης και της έκφρασης. 

Ημέρες και ώρες:

Παρασκευή 10 Μαΐου 19:00 Εγκαίνια έκθεσης

Σάββατο 11 Μαΐου 11πμ-20:00 Λειτουργία Έκθεσης

21:00 Η παράσταση «Καληνύχτα Μητέρα»

Κυριακή 12 Μαΐου 11πμ-18:00 Λειτουργία Έκθεσης

19:00 Η παράσταση «Καληνύχτα Μητέρα»

Δευτέρα 13 Μαΐου 17:00 - 19:00 Λειτουργία Έκθεσης

20: 00 Η Παράσταση «Καληνύχτα Μητέρα»

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 5 Μαΐου 2019, 09:52