Οι προγραμματισμένες παραστάσεις του έργου «Λωξάντρα» στις 17 Ιανουαρίου στο Πλωμάρι και στις 18 και 19 Ιανουαρίου στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο του 2ου Θεατρικού Φεστιβάλ Μυτιλήνης, ακυρώνονται για λόγους ανωτέρας βίας.

Θεατρικό Φεστιβάλ Μυτιλήνης – Πρόγραμμα παραστάσεων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

13 Ιανουαρίου ¨ FAITH¨ της Kate Robin

Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης Πρωταγωνιστούν: Ζέτα Δούκα, Παναγιώτης Μπουγιούρης

14-15 Ιανουαρίου «ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ» του Νίκου Καζαντζάκη
Πρωταγωνιστεί : Τάκης Χρυσικάκος, Κρητική λύρα – Τραγούδι : Γεωργία Νταγάκη
Κλασική κιθάρα : Χρυσόστομος Καραντωνίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

16-17 Ιανουαρίου «ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΙΗΜΣ ΝΤΗΝ» του Γιώργου Χρονά, Σκηνοθεσία- μουσική επιμέλεια: Γιώργος Χρονάς, Στο ρόλο του Ντην ο Αγησίλαος Σιούνας, Φιλική συμμετοχή: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, Γιώργος Χρονάς, Δανάη Δημητροπούλου

20 Ιανουαρίου ¨ ΟΙ ΣΙΔΕΡΑΔΕΣ¨ του Μίλος Νίκολιτς
Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος. Παίζουν: Ερμόλαος Ματθαίου Ερνέστος Βουτσίνος, Έφη Καραγιάννη, Αβραάμ Παπαδόπουλος

22 Ιανουαρίου « ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΕΥΑ» του Αντώνη Μποσκοΐτη
Σκηνοθεσία: Αντώνης Μποσκοΐτης, Παίζουν: Εύα Κουμαριανού – Αντώνης Μποσκοΐτης

24 Ιανουαρίου «ΜΑΡΑΝ ΑΘΑ» του Θωμά Ψύρρα, Θεατρική Διασκευή Δ. Αβδελιώδης. Με τη Γιασεμί Κηλαηδόνη

25 Ιανουαρίου «ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ» του Άρη Αλεξάνδρου, Σκηνοθέτης: Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου. Παίζουν: Φώτης Μακρής

26 Ιανουαρίου «ΝΙΝΑ2» της Κάτιας Σπερελάκη, Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης. Ερμηνεύει η Κάτια Σπερελάκη

27 Ιανουαρίου «ΟΙΔΙΝΟΥΣ» του Θανάση Τριαρίδη, Σκηνοθεσία: Λάζαρος Γεωργακόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Ευτυχία Γιακουμή.

29-30 Ιανουαρίου “LA COCINIERA” του Eduardo Machado, Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Μπάμπης Χατζηδάκης, Δώρα Θωμοπούλου, Μίλτος Σαμαράς, Μαρία Δερεμπέ Συμμετέχουν ακόμη οι: Απόστολος Μαλεμπιτζής, Ρένα Μαυροειδάκη, Παύλος Παυλίδης

Επίσης στο πλαίσιο του φεστιβάλ το Σάββατο και την Κυριακή 21 & 22 Ιανουαρίου θα παρουσιαστούν οι παιδικές παραστάσεις «ΣΟΛΟΜΩΝΤΕΙΑ ΛΥΣΗ» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαντζόπουλου και μουσική του Δημήτρη Λέκκα, με τους Χρήστο Γκουτσίδη, Δημήτρη Δάγκαλη, Ελένη Χρυσομάλλη, Ανδρομάχη Βουτσά, Βαλάντη Γαργάνη, Χριστόφορο Χριστοφορίδη (φιλική συμμετοχή) και
«ΜΑΓΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ» σε κείμενο Άκη Μητσούλη και σκηνοθεσία Παυλίνας Χαρέλα, με πρωταγωνιστές τους Μάριο Κωνσταντίνου, Χρήστο Γκουτσίδη και Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου μετά το τέλος της παράστασης «Την λένε Εύα» θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με την παρουσία της πρωταγωνίστριας Εύας Κουμαριανού.

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ ”Κατερίνα Γώγου – Για την αποκατάσταση του μαύρου”σε σκηνοθεσία Αντώνη Μποσκοΐτη.

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου μετά το τέλος της παράστασης « Το Κιβώτιο» θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τον συγγραφέα Άρη Αλεξάνδρου, με την παρουσία του σκηνοθέτη και ηθοποιού Φώτη Μακρή.

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου μετά το τέλος της παράστασης «Νίνα2» θα πραγματοποιηθεί συζήτηση, με την παρουσία της πρωταγωνίστριας Κάτιας Σπελεράκη.

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου μετά το τέλος της παράστασης « Οιδίνους» θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με την παρουσία του συγγραφέα του έργου Θανάση Τριαρίδη, και των πρωταγωνιστών Λάζαρου Γεωργακόπουλου και Ευτυχίας Γιακουμή.

Καινοτομία σημαντική του φετινού φεστιβάλ αποτελεί το «άπλωμά» του και εκτός Μυτιλήνης, σύμφωνα και με την επιθυμία του Δήμου Λέσβου. Έτσι, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί στο Πλωμάρι η θεατρική παράσταση «Οι Σιδεράδες», την Κυριακή 22 Ιανουαρίου η παιδική παράσταση «Μαγικοί Επιστήμονες» και την Τρίτη 24 Ιανουαρίου η θεατρική παράσταση «Το Κιβώτιο».

Τα εισιτήρια τιμώνται 13€ και υπάρχει μειωμένο εισιτήριο 10€ για φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους και ΑΜΕΑ.
Το εισιτήριο των παιδικών παραστάσεων είναι 8€ για τους ενήλικες και 5€ για τα παιδιά.

Προπώληση : Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, Τ. 22510-37394

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310-257218, 6974655664

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης