Σε πείσμα των δύσκολων καιρών και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για τέταρτη συνεχή χρονιά στις Κρηνίδες Καβάλας το 4ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος του Φεστιβάλ Φιλίππων, παρουσιάζοντας πέντε πρωτότυπες παραστάσεις σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών με αφορμή το αρχαίο δράμα.

Το εργαστήριο ολοκληρώνεται σήμερα στις 19.30 στο Προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου των Φιλίππων, όπου θα παρουσιαστεί η Μήδεια του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, στην οποία προστέθηκε, κατόπιν μεγάλης ζήτησης, μια επιπλέον ημέρα παραστάσεων λόγω sold out.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες από τη γενική πρόβα της παράστασης με Μήδεια την Εύη Σαουλίδου.

Το Φεστιβάλ Φιλίππων συνεχίζεται δυναμικά και μετά το πέρας του 4ου Διεθνούς Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος, φιλοξενώντας στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων στις 26 Αυγούστου τους Πέρσες του Αισχύλου από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, στις 29 Αυγούστου τους Όρνιθες του Αριστοφάνη από το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα και στις 31 Αυγούστου τον Αλκίνοο Ιωαννίδη για μια μοναδική συναυλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 24 Αυγούστου στις 19:30

Προαύλιο Αρχαιολογικού Μουσείου Φιλίππων

Διαλέγουμε την ηρωίδα, όχι το έργο. Τη Μήδεια, ως φορέα ενός πεπρωμένου. Δεν ανεβάζουμε το έργο, δεν την καταλαβαίνουμε αλλά προσπαθούμε να την καταλάβουμε, που είναι και η βαθύτερη επιθυμία μας, και ίσως αυτό να έχει τελικά σημασία. Αυτό που μας ενδιαφέρει εδώ, στην ηρωίδα του Ευριπίδη δεν είναι η παραφορά και το πάθος αλλά η διαύγεια του νου όπως λειτουργεί ξεκάθαρα με μια λογική ακρίβεια που σχεδόν μας σκανδαλίζει. Διαλογίζεται, συζητεί, επιχειρηματολογεί. Η τραγωδία «Μἠδεια» είναι το πρόσωπο Μήδεια.

Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης
Σκηνικά-Κοστούμια: Ανδρέας Γεωργιάδης
Μουσική: Φώτης Σιώτας
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου

Μήδεια η Εύη Σαουλίδου

Συμμετέχουν οι χορευτές Κική Μπάκα, Δημήτρης Σωτηρίου και ο μουσικός Φώτης Σιώτας
Στην παράσταση ακούγονται οι φωνές της ηθοποιού Άννας Καλαϊτζίδου και του τραγουδοποιού Παύλου Παυλίδη.

*Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Φωτογραφίες: Θανάσης Σοφιανός

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης