Aλλαγές στη διανομή της παράστασης που σκηνοθετεί ο Τάσος Ιορδανίδης.
Αποχωρεί για οικογενειακούς λόγους από τον ρόλο της Βασίλισσας Γερτρούδης η Πέμη Ζούνη και αντικαθίσταται από τη Λήδα Ματσάγγου στην παράσταση του «Άμλετ» στο Altera Pars.
Ο Λεβάν Τσουλάτζε, καλλιτεχνικός διευθυντής του Kote Marjanishvili Theatre της Γεωργίας, μας μεταφέρει και αυτό το θεατρικό χειμώνα στο σαιξπηρικό βασίλειο της Δανίας. Οι ηθοποιοί, Τάσος Ιορδανίδης, Άρης Λεμπεσόπουλος, Λήδα Ματσάγγου, Ιωάννα Παππά και Θοδωρής Κατσαφάδος συνθέτουν τον βασικό κορμό των πρωταγωνιστών.
Τα πλέον χαρακτηριστικά γνωρίσματα της παράστασης είναι η δωρική μετάφραση του Δημοσθένη Παπαδόπουλου και η ευρηματική διασκευή-σκηνοθεσία του Τσουλάτζε που μεταφέρει τους ήρωες και τα πάθη αυτών στο σήμερα, φέρνοντας την κλασική και διαχρονική αξία του σαιξπηρικού αριστουργήματος σε άμεση επαφή και ταύτιση με τον σύγχρονο θεατή.


Η υπόθεση: Ο Βασιλιάς της Δανίας πεθαίνει απροσδόκητα και στη θέση του αναλαμβάνει χρέη Βασιλέα ο αδερφός του Κλαύδιος αφού πρώτα παντρευτεί τη χήρα Βασίλισσα, Γερτρούδη. Ο νεαρός Πρίγκιπας Άμλετ, δυσαρεστημένος από το θάνατο του πατέρα του αλλά και τον εσπευσμένο γάμο της μητέρας του με το θείο του, «βλέπει» το φάντασμα του νεκρού Βασιλιά και αποζητά δικαίωση για το νεκρό.
Διανομή: Τάσος Ιορδανίδης: Άμλετ. Άρης Λεμπεσόπουλος: Κλαύδιος. Λήδα Ματσάγγου: Γερτρούδη. Ιωάννα Παππά: Οφηλία. Δημήτρης Σαμόλης: Λαέρτης. Δημήτρης Διακοσάββας: Ρόζενγκρατς. Αντώνης Αντωνάκος: Γκίλντενστερν. Θοδωρής Κανδηλιώτης: Φάντασμα //ηθοποιός. Ιάσονας Παπαματθαίου: Οράτιος και Θοδωρής Κατσαφάδος: Πολώνιος.
Συντελεστές: Απόδοση: Δημοσθένης Παπαδόπουλος. Διασκευή-Σκηνοθεσία – Φωτισμοί – Μουσική επιμέλεια: Λεβάν Τσουλάτζε. Σκηνικά: Σταύρος Λίτινας. Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδήρη. Θεατρολόγος: Ιωάννα Μπλάτσου.
Info:

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη: 20.00, Πέμπτη: 20.30, Παρασκευή: 21.00, Σάββατο: 21.00, Κυριακή: 20.00. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 16 ευρώ. Μειωμένο-ανέργων-φοιτητών-άνω των 65: 11 ευρώ. Διάρκεια παράστασης: 130 λεπτά (με το διάλειμμα). Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr : https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-altera-pars-kerameikos/amlet/. Και στο ταμείο του θεάτρου, Μεγάλου Αλεξάνδρου 123,τηλ: 2103410011. Θέατρο Altera Pars (Μεγάλου Αλεξάνδρου 123,τηλ: 2103410011)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης