ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας: Ο προγραμματισμός της νέας θεατρικής περιόδου 2017 - 2018

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017, 13:30
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Πάτρας: Ο προγραμματισμός της νέας θεατρικής περιόδου 2017 - 2018
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας συνεχίζει δυναμικά την καλλιτεχνική του δραστηριότητα με δύο μεγάλες παραγωγές: την «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου στην Παιδική Σκηνή και την «Πηγή των Αμνών» του Lope De Vega στην Κεντρική Σκηνή, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν τα έργα του Άρματος Θέσπιδος, του Όπερα Studio και του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ.

Mε έμφαση στις εκπαιδευτικές δράσεις, στη συνεργασία με τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, τη συνεργασία με τους φορείς Πολιτισμού , τις συλλογικότητες, αλλά και με ιδιαίτερη προσοχή στην τιμολογιακή πολιτική, το θέατρο ξεκινά τις δράσεις της χειμερινής περιόδου 2017-1018.

Την «Πηγή των Αμνών» του Λόπε Δε Βέγα διασκευάζει και σκηνοθετεί ο Σταύρος Τσακίρης για την Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Η ιστορία βασίζεται σε πραγματικό γεγονός και διαδραματίζεται σε ένα χωριό της επαρχίας της Κόρδοβας με το όνομα «Η Πηγή των Αμνών» δηλαδή Φουέντε Οβεχούνα. Ήταν ένα ειρηνικό χωριό, μέχρι που εμφανίσθηκε ένας βίαιος Διοικητής που με κάθε τρόπο ποδοπατούσε την τιμή και την υπόληψη των κατοίκων. Βιασμοί, προσβολές, βασανισμοί ήταν μέρος της καθημερινής του συμπεριφοράς απέναντι στους κατοίκους του χωριού. Ο γενναίος όμως λαός της Φουεντεοβεχούνα δεν άντεξε για πολύ την απάνθρωπη και τυραννική συμπεριφορά του Διοικητή. Άνδρες και γυναίκες, αγανακτισμένοι, ξεσηκώθηκαν και τον σκότωσαν. Όταν ο βασιλιάς Φερδινάνδος έστειλε στο χωριό έναν δικαστή-ανακριτή για να μάθει ποιος είχε διαπράξει το έγκλημα, οι κάτοικοι, παρά τα βασανιστήρια που υφίσταντο κατά την ανάκριση, απαντούσαν σταθερά και αποφασιστικά: «Η Φουεντεοβεχούνα το έκανε!»…Συντελεστές:

Μετάφραση: Νίκος Γκάτσος
Σκηνοθεσία-Διασκευή & Δραματουργική Επεξεργασία: Σταύρος Τσακίρης
Σκηνικά-Κοστούμια Παπατσαρούχας Βασίλης
Παραχώρηση Μουσικής-Σύνθεση και Ενορχήστρωση: Θάνος Μικρούτσικος
Στίχοι: Γιώργος Μιχαηλίδης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος
Σκηνοθέτη: Πέτρα Μαυρίδη

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Διονύσης Βούλτσος, Μάρκος Γέττος, Φάνης Δίπλας, Σπύρος Κουβαρδάς, Ελένη Μποζάκη, Κωνσταντίνος Νικούλης, Δημήτρης Παγώνης, Νίκη Παύλου, Βασίλης Σιδερόπουλος, Γεράσιμος Σοφιανός, Νάνσυ Χριστοπούλου, Τάκης Χρυσικάκος.

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Πρώτη παράσταση:18 Νοεμβρίου 2017


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017, 13:31