Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρέδωσε σήμερα το πρωί στον επιφανή σκηνοθέτη Θανάση Παπαγεωργίου, ιδρυτή του Θεάτρου Στοά, ένα θεατρικό κείμενο με σημαντικούς σταθμούς από τη ζωή της Έλλης Αλεξίου. Μια πρωτοβουλία του ΚΚΕ για να τιμήσει την κορυφαία αγωνίστρια, δασκάλα, συγγραφέα και άνθρωπο.

Το κείμενο αυτό δώρισε πρόσφατα στο ΚΚΕ, μαζί με κασέτες από συνομιλίες τους, η Εύα Νικολαΐδου, δημοσιογράφος-συγγραφέας. «Οι ελπίδες, οι αγωνίες, τα καρδιοχτύπια της μοναδικής Έλλης Αλεξίου, περιμένοντας τον επαναπατρισμό της απ’ το Βουκουρέστι, θα μεταφερθούν στη θεατρική σκηνή, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Θανάση Παπαγεωργίου. Είναι μια χρονογραφία με όλα τα ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα που έζησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια η Έλλη Αλεξίου έλεγε ότι η αγάπη έχει πάντα έναν προορισμό, γι’ αυτό όσο πιο πολύ αγαπάς τόσο πιο πολύ θέλεις να δώσεις. Το ΚΚΕ ανταποδίδοντας την αγάπη της, με σεβασμό στο έργο της, θα το αναδείξει μέσα από την τέχνη» αναφέρει το ΚΚΕ.

Στη σημερινή συνάντηση παραβρέθηκαν και ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καθώς και η δημοσιογράφος Εύα Νικολαΐδου με τον σκηνοθέτη Θανάση Παπαγεωργίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης