Η αυλαία για το εφετινό πρόγραμμα θεατρικής παιδείας και αγωγής στα σχολεία του Δήμου Νεάπολης-Συκεών ανοίγει σήμερα, Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, με το έργο της Άλκης Ζέη «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου». Το πρόγραμμα υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο συνεργασίας του δήμου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Συνολικά φέτος 16.000 μαθητές από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο στα σχολεία του Δ. Νεάπολης – Συκεών θα έχουν και εφέτος την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο του θεάτρου, όπως τονίζει η ανακοίνωση του δήμου, καθώς θα παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν παραστάσεις του Κ.Θ.Β.Ε., με τα έξοδα να καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το ταμείο του δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 10.30 π.μ., 650 μαθητές θα παρακολουθήσουν το έργο «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» από το κλασικό, βραβευμένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, στο Βασιλικό Θέατρο.

Τη σκυτάλη θα πάρουν την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, 619 μαθητές από άλλα σχολεία του δήμου ενώ την παράσταση θα παρακολουθήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς συνολικά 6.000 μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών του δήμου.

Παράλληλα, την ερχόμενη Τρίτη, ξεκινούν οι παραστάσεις της νέας παραγωγής της Νεανικής Σκηνής του ΚΘΒΕ, «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» του Σάιμον Στήβενς, στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών που θα παρακολουθήσουν συνολικά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς συνολικά 5.600 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ «Η εξέγερση της μύτης» βασισμένη στα κείμενα των Νικολάι Γκόγκολ και Δανιήλ Χαρμς, σε σκηνοθεσία Φ. Μπουντούρογλου, θα ξεκινήσει τις παραστάσεις με το νέο έτος, για 4.344 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του δήμου, αλλά και το ευρύ κοινό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης