«Ελένη» του Ευριπίδη στο «Σπίτι του ηθοποιού»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017, 09:43
«Ελένη» του Ευριπίδη  στο «Σπίτι του ηθοποιού»
Το κέντρο πολιτισμού «Ελεύθερη Έκφραση» παρουσιάζει το αντιπολεμικό έργο του Ευριπίδη «Ελένη» σε μετάφραση Κώστα Τοπούζη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Λεωνίδας Τσιριγκούλης που επιχειρεί να δώσει τη διττή διάσταση της ηρωίδας κινούμενος μεταξύ πραγματικότητας και ψευδαίσθησης.

Ο πραγματικός κόσμος της Τροίας και ο κόσμος του παραμυθιού της Αιγύπτου εναλλάσσονται μέσα από το παιχνίδι του είναι και του «φαίνεσθαι» της Ελένης και του ειδώλου της.

Στον ομώνυμο ρόλο, η Έρη Παπαγαλάνη και στον ρόλο του Μενέλαου, ο Αγησίλαος Σιούνας.
Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο «Σπίτι του ηθοποιού» στις 26 και 27/ Αυγούστου και στον Πολυχώρο «Αλεξάνδρεια» στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2017.

«Οτιδήποτε νομίζουμε αληθινό, αποδεικνύεται ψέμα και ό,τι είναι ψέμα μπορεί να είναι η μεγαλύτερη αλήθεια».

Ο Ευριπίδης, τραγικά επίκαιρος, στην πιο σκληρή στιγμή της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, αμέσως μετά την τρομερή καταστροφή της Σικελικής εκστρατείας, μέσω του μοτίβου του ειδώλου, αναδεικνύει τον παραλογισμό και τη ματαιότητα του πολέμου.

Δεκαεπτά χρόνια από την έναρξη της τρωικής εκστρατείας, η Ελένη συναντά πάλι τον Μενέλαο και ανατρέπει τον μύθο της άπιστης γυναίκας.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Κώστας Τοπούζης
Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Τσιριγκούλης
Σκηνογραφία - Κοστούμια: Αριστείδης Πατσόγλου
Μουσικη: Λεωνίδας Κανάρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Πόλυ Σαίτη
Φωτογραφία: Νικολετα Γιαννούλη

Παίζουν: Αγησίλαος Σιουνας, Νικόλας Ντάβας, Σίλια Κατράλη Μινωτάκη, Έρη Παπαγαλάνη, Κωνσταντίνος Σουρτζής, Γιώργος Δαρείος, Ιάκωβος Συρίγος, Μαρία Στεφανίδου

Τιμές εισιτηρίων

Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια παράστασης

80’ χωρίς διάλειμμα


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017, 09:44